STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Primer en grondverf, wat is het verschil?

geschreven door / vrijdag, 20 december 2019

Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

Primer en grondverf, wat is het verschil?

Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

De Decokay-adviseur heeft duidelijk verstand van zaken en legt mij uit dat beide producten een laag tussen de grondlaag en de laklaag aanbrengen. De functie is dus eigenlijk dezelfde en de naam maakt het verschil eigenlijk ook niet duidelijk: het Engelse woord primer betekent namelijk grondverf. En toch is er een verschil.

Een grondverf zorgt ervoor dat de lak beter hecht op de oppervlakte en wordt over het algemeen gebruikt op hout. Wanneer een grondverf is gemaakt voor andere ondergronden, zoals metaal of kunststof, dan spreken we van een primer. Is de primer ook nog eens geschikt voor verschillende ondergronden, dan heet het multi primer. 

Dat maakt alweer een hoop duidelijk. Maar toch is er nog iets waar we op moeten letten: ook grondverf en primers zijn beschikbaar op water- en terpentinebasis. Welke je gebruikt, is afhankelijk van de verf die eroverheen gaat. Een water gedragen verf combineer je met grondverf op waterbasis, en verf op terpentinebasis combineer je met grondverf op terpentinebasis. Weet je niet met welke onderlaag je te maken hebt, dan kun je voor een universele variant kiezen. 

Hoe je de primer of grondverf van jouw keuze precies moet toepassen, dat staat natuurlijk op het blik. Maar laat je gerust bij Decokay adviseren. Zij weten precies wat jij nodig hebt voor jouw klus!

 • Pin It
BN Wallcoverings AS-Creation COREtec dib Wijzonol Toppoint Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design vloeren Sikkens Desso Decokay Design Gordijnen Holland Haag JAB Sigma Interfloor Decokay Design Verf Unilux Pure & Original Decokay Design shutters A House of Happiness Luxaflex Eijffinger

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Perfect Matt zonder spat!
  Het kan je bijna niet ontgaan zijn… de #toiletmakeover is trending. Op Facebookgroepen gooit men alles in de strijd om het kamertje dat het meest privé is in huis, te pimpen tot een koninklijk verblijf. Het kriebelt alweer natuurlijk...

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP