HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Kleur trends 2018

gepost door / dinsdag, 19 juni 2018
Kleur trends 2018


Ben je toe aan een nieuwe kleur in huis? In mijn blog serie voor Decokay schrijf ik over de nieuwste interieur trends. Om kleur kunnen we niet meer heen want kleurrijke interieur s zijn uber hip! Een huis met alleen maar witte muren: dat is echt voorbij. Vanaf nu laat je zien wie er woont en dat doe je met kleur. Spannend maar wat staat dat mooi! 2018 Staat voor diepe kleuren met een chique effect. Meer kleur in huis van kleurvlakken tot kleur op de meubels. 

Leuk denk je misschien maar hoe doe je dat? In deze blog geef ik een aantal tips en inspiratie voor het kiezen van de juiste kleur voor je interieur . Vier handige stappen voor de aanpak op juiste volgorde.

1. Plan
Start met een goed interieur plan. Zonder plan maak je snel de verkeerde keuzes. Ga op zoek naar plaatjes van interieur s die je aanspreken en maak daar een selectie van. Dat kan bijvoorbeeld door een Pinterest map te maken. Geef je partner ook de kans om zijn of haar smaak in te brengen. Door de plaatjes te vergelijken ontdek je bepaalde kleuren en materialen die terug komen. Schrijf op wat je opvalt en bespreek hoe je die beide stijlen kunt combineren. Dit is je woonstijl en de basis van je kleurplan. Vraag met dit plan om advies bij de Decokay winkel. Met een aantal verfstalen ga je naar huis voor de volgende stap. 

2. Thuis kiezen
De keuze voor de juiste kleur is afhankelijk van het huis en van de lichtinval. Daarom kan je nooit de kleur kiezen zonder hem thuis bekeken te hebben. Een kleur bij een vriendin kan totaal anders overkomen in je eigen huis. Dat kan komen door de ligging van de ruimte. Een kamer op het zuiden heeft warm licht, terwijl een kamer op het noorden een koelere lichtinval heeft. Dat zie je pas door kleuren te vergelijken. 
Bekijk de kleuren bij voorkeur op een grote kleurstaal. Een aantal merken hebben A4 kleurstalen of de Decokay winkels hebben de verf al op een canvas doek geschilderd. Door die stalen mee naar huis te nemen wordt je voorkeur snel duidelijk. Bekijk de kleur op verschillende momenten van de dag zodat je goed ziet hoe het overkomt.

3. Afwerking
Verf wordt in verschillende glansgraden en samenstellingen gemaakt van mat tot hoogglans. Je kunt een combinatie maken van bijvoorbeeld hoogglans op de kozijnen met kalkmat op de wanden. Hoe matter de wanden, hoe knusser het effect. Kalkverf geeft een stoer effect met vegen en vlekken zoals een betonlook. Hiermee kan je van een wand een echt pronkstuk maken. 

4. Styling
Na het schilderen of behangen kan het leukste deel beginnen: de styling. Voer je nieuwe kleuren door in de styling. Dat kan met kussens op de bank, bloemen of een paar nieuwe woon-accessoires. Een vloerkleed geeft een zithoek een prachtige styling. Een saaie hal kan met een schilderij aan de muur helemaal af zijn. 

Tip: kies een kleurenpalet van 3-4 tinten en laat dit terug komen op de hele verdieping. Zo ontstaat er een mooi en rustig geheel.Warme kleuren
Houd je van warmte in huis? Denk dan aan wijn-rood, aubergine en terracotta. Mix deze kleuren in je interieur voor deze looks. Natuurlijk hoef je niet alle muren te kleuren maar juist door een wand een nieuwe kleur te geven heb je meteen veel effect! Dat kan met verf of behang. Vind je dat wat te heftig? Kies dan een bank in deze kleur en mix met een kleurrijk vloerkleed. Koele kleuren
Koele kleuren zorgen voor rust in huis. Het combineert prachtig met verschillende hout tinten. Denk hierbij aan jeans blauw, turquoise of blauw groen. Natuurlijke kleuren
Haal de natuur in huis met natuurlijke kleuren zoals bruin, zand en warme groenen. Volg niet alleen trends maar vooral je eigen gevoel. Het is heel persoonlijk welke kleur jouw voorkeur heeft. Veel natuur liefhebbers zijn weg van deze kleuren. Het geeft een heerlijke, natuurlijke sfeer in huis. Benadruk het met veel groene planten in de styling voor dit effect. 
Ik wens je veel succes met je kleurkeuze!
Groet, Marije

Deze blog is gepost door, Marije Develing

Marije Develing is Interieurontwerper en stylist bij Maison Belle en deelt haar passie voor wonen in de blogs van Decokay. www.maisonbelle.nl

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP