HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Kleur trends 2018

gepost door / dinsdag, 19 juni 2018
Kleur trends 2018


Ben je toe aan een nieuwe kleur in huis? In mijn blog serie voor Decokay schrijf ik over de nieuwste interieur trends. Om kleur kunnen we niet meer heen want kleurrijke interieurs zijn uber hip! Een huis met alleen maar witte muren: dat is echt voorbij. Vanaf nu laat je zien wie er woont en dat doe je met kleur. Spannend maar wat staat dat mooi! 2018 Staat voor diepe kleuren met een chique effect. Meer kleur in huis van kleurvlakken tot kleur op de meubels. 

Leuk denk je misschien maar hoe doe je dat? In deze blog geef ik een aantal tips en inspiratie voor het kiezen van de juiste kleur voor je interieur. Vier handige stappen voor de aanpak op juiste volgorde.

1. Plan
Start met een goed interieur plan. Zonder plan maak je snel de verkeerde keuzes. Ga op zoek naar plaatjes van interieurs die je aanspreken en maak daar een selectie van. Dat kan bijvoorbeeld door een Pinterest map te maken. Geef je partner ook de kans om zijn of haar smaak in te brengen. Door de plaatjes te vergelijken ontdek je bepaalde kleuren en materialen die terug komen. Schrijf op wat je opvalt en bespreek hoe je die beide stijlen kunt combineren. Dit is je woonstijl en de basis van je kleurplan. Vraag met dit plan om advies bij de Decokay winkel. Met een aantal verfstalen ga je naar huis voor de volgende stap. 

2. Thuis kiezen
De keuze voor de juiste kleur is afhankelijk van het huis en van de lichtinval. Daarom kan je nooit de kleur kiezen zonder hem thuis bekeken te hebben. Een kleur bij een vriendin kan totaal anders overkomen in je eigen huis. Dat kan komen door de ligging van de ruimte. Een kamer op het zuiden heeft warm licht, terwijl een kamer op het noorden een koelere lichtinval heeft. Dat zie je pas door kleuren te vergelijken. 
Bekijk de kleuren bij voorkeur op een grote kleurstaal. Een aantal merken hebben A4 kleurstalen of de Decokay winkels hebben de verf al op een canvas doek geschilderd. Door die stalen mee naar huis te nemen wordt je voorkeur snel duidelijk. Bekijk de kleur op verschillende momenten van de dag zodat je goed ziet hoe het overkomt.

3. Afwerking
Verf wordt in verschillende glansgraden en samenstellingen gemaakt van mat tot hoogglans. Je kunt een combinatie maken van bijvoorbeeld hoogglans op de kozijnen met kalkmat op de wanden. Hoe matter de wanden, hoe knusser het effect. Kalkverf geeft een stoer effect met vegen en vlekken zoals een betonlook. Hiermee kan je van een wand een echt pronkstuk maken. 

4. Styling
Na het schilderen of behangen kan het leukste deel beginnen: de styling. Voer je nieuwe kleuren door in de styling. Dat kan met kussens op de bank, bloemen of een paar nieuwe woon-accessoires. Een vloerkleed geeft een zithoek een prachtige styling. Een saaie hal kan met een schilderij aan de muur helemaal af zijn. 

Tip: kies een kleurenpalet van 3-4 tinten en laat dit terug komen op de hele verdieping. Zo ontstaat er een mooi en rustig geheel.Warme kleuren
Houd je van warmte in huis? Denk dan aan wijn-rood, aubergine en terracotta. Mix deze kleuren in je interieur voor deze looks. Natuurlijk hoef je niet alle muren te kleuren maar juist door een wand een nieuwe kleur te geven heb je meteen veel effect! Dat kan met verf of behang. Vind je dat wat te heftig? Kies dan een bank in deze kleur en mix met een kleurrijk vloerkleed. Koele kleuren
Koele kleuren zorgen voor rust in huis. Het combineert prachtig met verschillende hout tinten. Denk hierbij aan jeans blauw, turquoise of blauw groen. Natuurlijke kleuren
Haal de natuur in huis met natuurlijke kleuren zoals bruin, zand en warme groenen. Volg niet alleen trends maar vooral je eigen gevoel. Het is heel persoonlijk welke kleur jouw voorkeur heeft. Veel natuur liefhebbers zijn weg van deze kleuren. Het geeft een heerlijke, natuurlijke sfeer in huis. Benadruk het met veel groene planten in de styling voor dit effect. 
Ik wens je veel succes met je kleurkeuze!
Groet, Marije

Deze blog is gepost door, Marije Develing

Marije Develing is Interieurontwerper en stylist bij Maison Belle en deelt haar passie voor wonen in de blogs van Decokay. www.maisonbelle.nl
 • Pin It

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 23 May 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  ​Gordijnen, de kers op de taart
  Gordijnen kiezen… hoor ik je al zuchten? Het is inderdaad geen makkelijke opgave. Welke stof en materialen passen bij je type woning en woonstijl? Eigenlijk moet je gewoon verliefd worden op gordijnen, je kijkt er immers elke dag naar.
  NAAR DE BLOG +
 • 13 May 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie zonwering creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP