HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Goed materiaal is het halve werk

gepost door / woensdag, 30 mei 2018
Goed materiaal is het halve werk

Voor het schilderen van binnendeuren en –kozijnen is het handig even een planning te maken. Elk huis heeft meerdere deuren en kozijnen, boven en beneden. Ook deuren naar de meterkast of trapkast tellen mee. Dan heb je al snel een omvangrijke klus.

Je kunt ervoor kiezen om per deur te werken: je begint met schoonmaken en ontvetten. Dit doe je voor het schuren, want anders komt het vet en vuil in je schuurpapier terecht en werkt het niet meer. Na het opschuren kun je gaatjes en kiertjes opvullen met bijvoorbeeld een sneldrogende houtvuller. Opnieuw schuren, afnemen met een vochtige doek en starten met de primer of grondverf. Maar je kunt natuurlijk ook eerst alle deuren en kozijnen schoonmaken, daarna allemaal schuren en dan 1-voor-1 in de lak zetten. 

Om een mooi resultaat te krijgen is niet alleen het voorwerk belangrijk, maar ook het materiaal dat je gebruikt. Wist je bijvoorbeeld dat er voor elke verfklus een andere kwast bestaat? Naast dat je platte en ronde kwasten hebt, heb je ook kwasten met verschillende haren. Kwasten met varkenshaar zorgen voor een betere verdeling van de verf. En ze laten geen haren los. Ronde kwasten gebruik je voor kleine oppervlakten zoals kozijnen en randen van deuren. Platte kwasten voor oppervlakten zonder te veel randjes. Rollers gebruik je voor grotere oppervlaktes, zoals deuren. Kies niet zonder meer voor de goedkoopste kwast. Ook hier geldt: alle waar naar zijn geld!

En die vlieger gaat ook op voor de verf. Goedkope verf lijkt leuk, maar heeft veel slechte eigenschappen: meerdere lagen nodig, verkleurt sneller en vloeit vaak niet mooi. Kies je voor Sigma S2U Nova, dan ben je zeker van een keiharde lak, kras- en stootvrij, verkleurt niet en het mooiste is: deze verf neemt geen huidvet op en dat voorkomt vroegtijdige slijtage van de verf!

Laat je dus goed informeren voordat je begint!

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP