HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Industriële woonstijl

gepost door / woensdag, 15 maart 2017
Industriële woonstijl

Hoe ontdek je nu je woonstijl? Ga op zoek naar foto’s in tijdschriften of op Internet van interieur s die je aanspreken. Door deze foto’s te verzamelen en bij elkaar te leggen begint je stijl duidelijker te worden. Wat voor kleuren, materialen en stijlen zie je? Komt iets in meerdere foto’s terug dan is dat vaak iets waar je voorkeur naar uit gaat. Terwijl de één gek is op klassieke interieur s, kiest de ander voor romantisch, landelijk, stoer of industrieel. Het geeft je een stuk houvast in de keuzes die je voor de interieur maakt, maar natuurlijk zijn deze stijlen te mixen. 

Oude fabrieken, loodsen en industriële gebouwen worden steeds vaker omgebouwd tot stoere loft woningen. We zien foto’s van ruwe, bakstenen muren, metalen trappen en enorme raampartijen in industriële stijl. Het is lekker eigenwijs, stoer en avontuurlijk. Ben je gek op deze stijl maar woon je niet in zo’n oud gebouw? Dat is helemaal geen probleem want deze woonstijl kan in elk huis toegepast worden. Het gaat om de sfeer en de juiste combinatie van kleuren en materialen. 


MATERIALEN
Het interieur begint met de vloer en de kleur op de muren, dat bouw je op met meubels, raambekleding, verlichting en accessoires. In de industriële woonstijl zie je veel vloeren en wanden van beton. Gietvloeren, pvc vloeren of tegelvloeren zijn in veel beton looks verkrijgbaar. Vind je dit wat te kil overkomen dan past een houten vloer ook goed. De stoere, oude en ruwe uitstraling maakt de sfeer.

Veel woon-merken ontwikkelen producten in deze woonstijl die nog mooier, handiger en leefbaarder zijn. Novilon heeft bijvoorbeeld verschillende betonlook vloeren met als groot voordeel: warme voeten en weinig onderhoud. 


Novilon visgraat / betonlook 

Creëer de betonlook op de wanden met de Marrakech Walls verf van Pure & Original. Dat breng je aan met een spatel en kan je met wat instructies zelf doen. Of kies voor behang met een beton look. De wand oogt alsof hij al jaren oud is. 


Jaloezieën van Bece raambekleding / Pure & Original - Marrakech Walls 


KLEUREN
In deze interieur stijl zie je veel contrast in zwart, wit en grijs. Grote, witte muren combineer je met zwart geschilderde deuren en kozijnen. Of kies voor stalen kozijnen en deuren zoals in een fabriek. Het combineert erg heel mooi met brede, zwarte jaloezieën die deze stijl nog meer benadrukken. 


Behang Eijffinger Chalky / Jaloezieën Bece Raambekleding 

Hout, koper en cognac leer voegen extra warmte en karakter toe. Gebruik dan verouderd hout voor een tafel op metalen schragen of een vintage meubelstuk zoals het oude bureau. Dat past perfect. 


Behang Moods / Beton van BN Wallcoverings 


PERSOONLIJK
Persoonlijke items maken een interieur eigen. Geef vakantie souvenirs, foto’s of mooie boeken een prominente plek in huis. Door de rustige basis komen ze nog mooier uit. Maak plaats om deze persoonlijke spullen een pronkplek te geven. Bijvoorbeeld de oude typemachine van opa als stilleven op een stoere ladekast! 


Behang College van Esta Home 

Oude bouwmaterialen en oude meubels krijgen een nieuwe functie. Oude werkbanken als keuken element en metalen fabriekslampen als sfeerverlichting tijdens gezellige avonden. Een stoere salontafel maak je van een oude pallet. Geef hem een laag verf en zet er bok wielen onder. Het past perfect bij de doorleefde prints op het behang. 


Bece Raambekleding - Eijffinger behang 

Ik hoop je weer te hebben geïnspireerd. De producten op de foto’s van deze blog-post zijn verkrijgbaar bij de Decokay winkels. Vraag bij de medewerkers naar de mogelijkheden.

Groet, Marije 


 

Deze blog is gepost door, Marije Develing

Marije Develing is Interieurontwerper en stylist bij Maison Belle en deelt haar passie voor wonen in de blogs van Decokay. www.maisonbelle.nl

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP