HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

gepost door / donderdag, 1 maart 2018
​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

In mijn eerste studentenkamer had ik mintgroene gordijnen met gele en roze tulpen. Zelf uitgezocht. En ik vond ze fantastisch… precies drie maanden, om ze vervolgens jaren te verfoeien. Inmiddels heb ik al heel wat andere gordijnen ‘versleten’. En mag ik me dan ook een echte ‘gordijnen-kenner’ noemen. Zo maakte ik eens de fout om witte gordijnen op de slaapkamer te nemen. Die verhuisden snel naar de studeerkamer, want zodra de zon opkwam, werd ook ik wakker. Vooral in de zomer niet heel praktisch. Op een van de kinderkamers hing ik stoere gordijnen op, die met grote ringen op de roede werden geschoven. Niet heel handig voor de slaapjes overdag, want ook deze gordijnen lieten veel licht door wat de nacht- en dagrust van zoonlief niet bevorderde. Het stond wel stoer, dat wel.

Door de wol geverfd weet ik inmiddels welke voorkeur ik heb voor de raambekleding per ruimte. De slaapkamers zijn voorzien van zogenaamde hotelgordijnen. Deze gordijnen zijn lichtdicht en werken isolerend. In de zomer houden ze de warmte buiten de kamer en in de winter de kou.. De coating op de achterkant van de stof en een extra brede plint voor de roede houden het licht goed buiten. 

In de woonkamer hangen ‘inbetweens’ en overgordijnen voor het raam. ‘Inbetween’-gordijnen hebben - net als vitrage- de eigenschap dat ze privacy bieden en lichtdoorlatend zijn. De overgordijnen zijn verduisterend, maar niet lichtdicht. 

Ben je zelf aan nieuwe gordijnen toe? Laat je dan goed voorlichten door de interieur specialist. Want niet alleen het soort gordijn maakt  veel verschil, maar ook de afwerking, zoals het soort plooi, een eventuele voering en de stof, zijn van invloed op de sfeer en uitstraling van het gordijn. 

Deze blog is gepost door, Femke van Dalen, Schagen
 • Pin It

GORDIJNEN INFORMATIE, ADVIES & TIPS

GORDIJNEN BLOGS

 • 30 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  De natuur in huis... met gordijnen
  Gordijnen uitzoeken is best spannend, er is immers zoveel aanbod dat het je kan gaan duizelen. Bedenk dan waar je rustig van wordt. Juist, van natuur! Ervaar de kalmte en sereniteit van het buitenleven in huis. Wees zen…
  NAAR DE BLOG +
 • 28 October 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Warm wintergevoel met velours
  Ik ben wel toe aan iets nieuws voor mijn ramen en denk aan velours gordijnen. Deze stof is weer helemaal terug en wint razendsnel in populariteit. Chique en trendy, maar ook warm en verduisterend. Lees hier waarom ik kies voor velours…
  NAAR DE BLOG +
 • 1 March 2018 door , in Advies
  ​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding
  Wat is voor jou belangrijk als het gaat over de gordijnen in je huis? De veelzijdigheid van gordijnen biedt talloze mogelijkheden.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP