STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

Wat is voor jou belangrijk als het gaat over de gordijnen in je huis? De veelzijdigheid van gordijnen biedt talloze mogelijkheden.

​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

In mijn eerste studentenkamer had ik mintgroene gordijnen met gele en roze tulpen. Zelf uitgezocht. En ik vond ze fantastisch… precies drie maanden, om ze vervolgens jaren te verfoeien. Inmiddels heb ik al heel wat andere gordijnen ‘versleten’. En mag ik me dan ook een echte ‘gordijnen-kenner’ noemen. Zo maakte ik eens de fout om witte gordijnen op de slaapkamer te nemen. Die verhuisden snel naar de studeerkamer, want zodra de zon opkwam, werd ook ik wakker. Vooral in de zomer niet heel praktisch. Op een van de kinderkamers hing ik stoere gordijnen op, die met grote ringen op de roede werden geschoven. Niet heel handig voor de slaapjes overdag, want ook deze gordijnen lieten veel licht door wat de nacht- en dagrust van zoonlief niet bevorderde. Het stond wel stoer, dat wel.

Door de wol geverfd weet ik inmiddels welke voorkeur ik heb voor de raambekleding per ruimte. De slaapkamers zijn voorzien van zogenaamde hotelgordijnen. Deze gordijnen zijn lichtdicht en werken isolerend. In de zomer houden ze de warmte buiten de kamer en in de winter de kou.. De coating op de achterkant van de stof en een extra brede plint voor de roede houden het licht goed buiten. 

In de woonkamer hangen ‘inbetweens’ en overgordijnen voor het raam. ‘Inbetween’-gordijnen hebben - net als vitrage- de eigenschap dat ze privacy bieden en lichtdoorlatend zijn. De overgordijnen zijn verduisterend, maar niet lichtdicht. 

Ben je zelf aan nieuwe gordijnen toe? Laat je dan goed voorlichten door de interieurspecialist. Want niet alleen het soort gordijn maakt  veel verschil, maar ook de afwerking, zoals het soort plooi, een eventuele voering en de stof, zijn van invloed op de sfeer en uitstraling van het gordijn. 

 • Pin It
Wijzonol dib JAB Desso Sikkens A House of Happiness Decokay Design vloeren Pure & Original Sigma Holland Haag Decokay Design Gordijnen Luxaflex BN Wallcoverings Decokay Design Verf COREtec Interfloor Toppoint Decokay Design Raamdecoratie Eijffinger AS-Creation

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP