HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

gepost door / donderdag, 1 maart 2018
​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

In mijn eerste studentenkamer had ik mintgroene gordijnen met gele en roze tulpen. Zelf uitgezocht. En ik vond ze fantastisch… precies drie maanden, om ze vervolgens jaren te verfoeien. Inmiddels heb ik al heel wat andere gordijnen ‘versleten’. En mag ik me dan ook een echte ‘gordijnen-kenner’ noemen. Zo maakte ik eens de fout om witte gordijnen op de slaapkamer te nemen. Die verhuisden snel naar de studeerkamer, want zodra de zon opkwam, werd ook ik wakker. Vooral in de zomer niet heel praktisch. Op een van de kinderkamers hing ik stoere gordijnen op, die met grote ringen op de roede werden geschoven. Niet heel handig voor de slaapjes overdag, want ook deze gordijnen lieten veel licht door wat de nacht- en dagrust van zoonlief niet bevorderde. Het stond wel stoer, dat wel.

Door de wol geverfd weet ik inmiddels welke voorkeur ik heb voor de raambekleding per ruimte. De slaapkamers zijn voorzien van zogenaamde hotelgordijnen. Deze gordijnen zijn lichtdicht en werken isolerend. In de zomer houden ze de warmte buiten de kamer en in de winter de kou.. De coating op de achterkant van de stof en een extra brede plint voor de roede houden het licht goed buiten. 

In de woonkamer hangen ‘inbetweens’ en overgordijnen voor het raam. ‘Inbetween’-gordijnen hebben - net als vitrage- de eigenschap dat ze privacy bieden en lichtdoorlatend zijn. De overgordijnen zijn verduisterend, maar niet lichtdicht. 

Ben je zelf aan nieuwe gordijnen toe? Laat je dan goed voorlichten door de interieurspecialist. Want niet alleen het soort gordijn maakt  veel verschil, maar ook de afwerking, zoals het soort plooi, een eventuele voering en de stof, zijn van invloed op de sfeer en uitstraling van het gordijn. 

Deze blog is gepost door, Femke van Dalen, Schagen
 • Pin It

GORDIJNEN INFORMATIE, ADVIES & TIPS

GORDIJNEN BLOGS

 • 23 May 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  ​Gordijnen, de kers op de taart
  Gordijnen kiezen… hoor ik je al zuchten? Het is inderdaad geen makkelijke opgave. Welke stof en materialen passen bij je type woning en woonstijl? Eigenlijk moet je gewoon verliefd worden op gordijnen, je kijkt er immers elke dag naar.
  NAAR DE BLOG +
 • 23 January 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Laat je verleiden door gordijnen van Cachet
  Gordijnen winnen weer steeds vaker terrein. En niet alleen door de praktische voordelen. De collectie Cachet van Holland Haag heeft zo’n mooie en luxe uitstraling dat je een echt statement maakt in je interieur. Wie wil dat nou niet?
  NAAR DE BLOG +
 • 22 January 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Overal dezelfde duettes dankzij magneetframes!
  Heel erg handig die kunststof kozijnen in een jaren zestig woning. Maar hoe bevestig je je raambekleding? Onnodig boren wil je niet, in geen enkel kozijn, maar ja raambekleding moet wel goed hangen. Gelukkig heeft Decokay hier een uitstekende oplossing voor!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende GORDIJNEN leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP