HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

gepost door / donderdag, 1 maart 2018
​Het gordijn, de meest veelzijdige raambekleding

In mijn eerste studentenkamer had ik mintgroene gordijnen met gele en roze tulpen. Zelf uitgezocht. En ik vond ze fantastisch… precies drie maanden, om ze vervolgens jaren te verfoeien. Inmiddels heb ik al heel wat andere gordijnen ‘versleten’. En mag ik me dan ook een echte ‘gordijnen-kenner’ noemen. Zo maakte ik eens de fout om witte gordijnen op de slaapkamer te nemen. Die verhuisden snel naar de studeerkamer, want zodra de zon opkwam, werd ook ik wakker. Vooral in de zomer niet heel praktisch. Op een van de kinderkamers hing ik stoere gordijnen op, die met grote ringen op de roede werden geschoven. Niet heel handig voor de slaapjes overdag, want ook deze gordijnen lieten veel licht door wat de nacht- en dagrust van zoonlief niet bevorderde. Het stond wel stoer, dat wel.

Door de wol geverfd weet ik inmiddels welke voorkeur ik heb voor de raambekleding per ruimte. De slaapkamers zijn voorzien van zogenaamde hotelgordijnen. Deze gordijnen zijn lichtdicht en werken isolerend. In de zomer houden ze de warmte buiten de kamer en in de winter de kou.. De coating op de achterkant van de stof en een extra brede plint voor de roede houden het licht goed buiten. 

In de woonkamer hangen ‘inbetweens’ en overgordijnen voor het raam. ‘Inbetween’-gordijnen hebben - net als vitrage- de eigenschap dat ze privacy bieden en lichtdoorlatend zijn. De overgordijnen zijn verduisterend, maar niet lichtdicht. 

Ben je zelf aan nieuwe gordijnen toe? Laat je dan goed voorlichten door de interieur specialist. Want niet alleen het soort gordijn maakt  veel verschil, maar ook de afwerking, zoals het soort plooi, een eventuele voering en de stof, zijn van invloed op de sfeer en uitstraling van het gordijn. 

Deze blog is gepost door, Femke van Dalen, Schagen

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP