STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De trap 2.0, verven of bekleden?

geschreven door

In de zoektocht om van mijn trap een echte eyecatcher te maken ben ik zoveel ideeën tegengekomen. Van de doe ’t zelf-pakketten in de bouwmarkten, tot echt eiken en laminaat. Of voor een mediterraan gevoel een combinatie van pvc op de treden en gekleurde Portugese tegels op de stootborden. Wat zal ik doen en past het beste in mijn interieur?

De trap 2.0, verven of bekleden?

Oké, van vloerbedekking wist ik dat het op de trap kan; maar laminaat, hout en zelfs tegels op je trap? Dat is voor mij een heel nieuwe wereld. 

In de zoektocht om van mijn trap een echte eyecatcher te maken ben ik zoveel ideeën tegengekomen. Van de doe ’t zelf-pakketten in de bouwmarkten, tot echt eiken en laminaat. Of voor een mediterraan gevoel een combinatie van pvc op de treden en gekleurde Portugese tegels op de stootborden. Op de stootborden kun je zelfs vinyl in betonlook plakken. Mooi zo’n strakke afwerking! 

Eerst maar eens bedenken welke stijl mij het meeste aanspreekt. Een beetje industrieel met robuust hout en zwart metalen trapleuningen? Of kies ik juist voor een meer landelijke touch? Wit met licht hout en een soort gekrulde leuning. Of maak ik de leuning van echte takken, voor een Scandinavische uitstraling? 

Jammer dat mijn jaren ’70 spiltrap niet zoveel mogelijkheden biedt. Bij de speciaalzaak is me al verteld dat bekleden met vloerbedekking best een optie is. Maar eerlijk gezegd past dat niet zo in mijn interieur… Ik houd van licht, hout, wit en veel natuurlijke materialen. We gaan schilderen, dat is toch echt de conclusie!

De verf die mijn voorkeur heeft is de Sigma S2U Nova traplak. En ik heb geluk, want deze is in alle kleuren te mengen. Ik heb mij trouwens ook laten vertellen dat er in deze bijzondere lak antislip zit. Dat is in mijn geval wel handig met drie kinderen die dagelijks de trap op en af stuiteren! 

Na alle voorbereiding wordt het nu echt tijd om de handen uit de mouwen te steken… wordt vervolgd! 

 • Pin It
Pure & Original Sigma Luxaflex Interfloor AS-Creation A House of Happiness Sikkens Decokay Design Gordijnen JAB BN Wallcoverings Toppoint Decokay Design vloeren Eijffinger Desso COREtec Wijzonol Decokay Design Raamdecoratie Holland Haag Decokay Design Verf dib

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP