HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Schilderwerk voor Jaaaaaren klaar

gepost door / donderdag, 26 mei 2016
Schilderwerk voor Jaaaaaren klaar

Sigma met S2U Allure, Sikkens met Rubbol XD en dit voorjaar presenteerde Wijzonol hun LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Allemaal technische hoogstandjes waardoor je bij het gebruik van deze verf voor jaren verlost zou zijn van de ‘gang op de ladder’. Maar is dat nou allemaal wel zo? 
Gelukkig kunnen we je vertellen dat het inderdaad perfecte buitenlakken zijn! De nieuwste technologieën zijn hierin verwerkt waardoor de buitenduurzaamheid enorm is vergroot. Echter dat geldt alleen als de verf onder ideale omstandigheden is aangebracht.

Dat betekent dat er een perfecte voorbereiding moet hebben plaatsgevonden voordat de lak kan worden aangebracht. Die goede voorbereiding is nou net hetgeen waarop meestal  wordt bezuinigd. Dat gebeurt zowel qua tijd en aandacht als qua gebruik van de juiste materialen. Bij een goede schilderklus is de voorbereiding grondig en kost best veel tijd en energie. Wij vinden het fijn om je in de winkel goed te adviseren over de aanpak van de schilderklus. We leggen de verschillende stappen in het proces uit en kunnen waar nodig ook de juiste producten adviseren. De schilderklus begint met een goede inspectie. Signaleer wat je tegenkomt, maak eventueel een foto en kom naar de winkel voor een goed advies.

De volgende stap is goed schoonmaken. We hebben allerlei middelen in huis die ervoor zorgen dat het houtwerk schoon wordt en goed ontvet is. Nooit eerst beginnen met schuren! Dan smeer je het vuil en vettigheid juist in het hout waardoor het moeilijk wordt een goed resultaat te krijgen.

Goed schuren zorgt voor een goede hechting. Daarom moet je altijd grondig schuren. Daar zijn allerlei materialen voor: het gewone schuurpapier met schuurblokje, een professionele schuurmachine of een schuurmatje. Na goed schoonmaken, schuren en plamuren komt het gronden of overgronden. Als je van plan bent met een professionele lak te gaan aflakken, is het gebruik van een goede grondverf essentieel voor een mooi, maar vooral duurzaam eindresultaat. De juiste grondverf in combinatie met de juiste aflak maken samen ‘het systeem’ dat ervoor zorgt dat je weer voor jaren klaar bent. Als je nu gaat bezuinigen door goedkope grondverf te gebruiken, kun je die garantie van 10 jaar wel vergeten. Die geldt dan niet meer.Tussen de lagen ook altijd weer goed schuren met fijner schuurpapier of een schuurmatje. Daardoor vergroot je het oppervlak en krijg je een betere hechting van de verf. Gebruik bij het aflakken goed gereedschap. Voor buitenlakken is het belangrijk dat je de juiste laagdikte aanbrengt. Dat wordt moeilijk als je de verf aanbrengt met een rollertje. Meestal wordt de verf dan te schraal aangebracht wat weer consequenties heeft voor het eindresultaat en de duurzaamheid. Het is handig om bij het lakken een laagdiktemeter te gebruiken. Je weet dan altijd of je voldoende verf hebt aangebracht. Teveel verf is namelijk ook weer niet goed. Dan gaat de verf te snel drogen aan het oppervlak terwijl de verf eronder nog nat is en dat veroorzaakt rimpels in het verfwerk. Dat ongewenste effect heet schroeien. Ga je schilderen met goede verf gebruik dan altijd een professionele kwast. Er zijn goede kwasten ontwikkeld voor de nieuwe generatie lakken. Wij adviseren je graag over het gebruik van de juiste kwast.Er zijn ook situaties denkbaar waarbij je niet kiest voor de allerbeste kwaliteit lak. Het is dan goed om te weten dat in onze professionele lakken een opbouw is van goed-beter-best. Wel een professionele lak gebruiken, maar niet per sé de duurste. Natuurlijk zit er dan verschil in duurzaamheid, maar dat kan soms juist de keuze zijn.Ten slotte is het zo dat de beste verf qua duurzaamheid niet altijd de beste verf is voor jouw klus. De beste verf voor de klus is afhankelijk van de staat van het schilderwerk, de houtsoort en het gebruik. Het is bijvoorbeeld niet raadzaam om de beste professionele buitenverf op je schutting of tuinhuisje te smeren. Dat soort objecten is veel meer gebaat bij een goed vochtregulerend product. Daarom is een goed advies voorafgaande aan de klus zo belangrijk. Wij staan 6 dagen per week voor je klaar!

Deze blog is gepost door, Marleen, Decokay Brona Apeldoorn
 • Pin It

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 March 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!
  Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?
  NAAR DE BLOG +
 • 15 March 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Hoe matter, hoe intiemer
  Herken je dat ook? Zodra de dagen lengen, en we uit ons winterse cocon met dichte gordijnen en brandende kaarsjes komen, begint het bij mij te kriebelen. Tijd voor de jaarlijkse ‘klusinspectie’. Welke klus pak ik deze lente als eerste aan?
  NAAR DE BLOG +
 • 1 March 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Jouw muur als museumstuk
  Wil jij van je eigen paleisje een waar museum maken? Dat kan met de échte kleuren uit het Rijksmuseum. Zo hang je jouw kunstwerk tegen net zo’n mooie grijze achterwand als de Nachtwacht van Rembrandt…
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP