HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Welke oplossing past het beste bij jouw raam?

gepost door / maandag, 12 juni 2017
Welke oplossing past het beste bij jouw raam?

Grote en hoge ramen
Met grote en hoge ramen creër je veel daglicht in huis. Het is prachtig maar heeft ook een keerzijde, namelijk veel fel zonlicht en inkijk. Gordijnen, paneelgordijnen en XL-zonwering passen het mooiste voor een grote raampartij. Je behoudt hiermee privacy en regelt zelf de gewenste lichtinval. Gordijnen geven daarnaast sfeer en omlijsten het raam. Zelf vind ik het mooi om te spelen met licht en een combinatie van gordijnen en zonwering te maken. Bijvoorbeeld gordijnen gecombineerd met vouwgordijnen. Een variant op gordijnen zijn paneelgordijnen. De panelen kan je op de gewenste positie plaatsen door de verschillende sporen in de rails. XL-vouwgordijnen, rolgordijnen en jaloezieën zijn in grote maten leverbaar. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor elektrische bediening voor deze grote ramen. Laat je in de winkel informeren naar de mogelijkheden.


Bron: Holland Haag, bece®, House of Happiness


Smalle ramen
Iedereen heeft in zijn woning wel een smal of klein raampje. Bijvoorbeeld in de hal, wc of badkamer. Ook hier voor wil je iets moois hebben. Plissé, duette of horizontale jaloezieën kunnen prima in deze maat gemaakt worden. Door het slanke profiel past het perfect en is het goed te bedienen. Kies de plissé of duette met 'top down bottom up' voor een speels effect. Zo is dat ene kleine raampje ook mooi aangekleed. 

Bron: bece® en Luxaflex


Bijzondere ramen
De mooiste huizen hebben soms de lastigste ramen. Zoals een schuin of halfrond raam. Gelukkig is er een oplossing. Plissé, duette, verticale lamellen en shutters. Deze kunnen in bijzondere vormen gemaakt worden. Zelf vind ik shutters erg mooi uitkomen in zo’n situatie. Het geeft sfeer en je kan zelf de gewenste lichtinval bepalen.


Bron: bece®


Deuren
Als het lekker weer is wil je de deur open zetten en zonwering kunnen bedienen. Horizontale jaloezieën, plissé, duette, rolgordijnen en vouwgordijnen; deze producten kan je voorzien van spandraden zodat deze goed op de deur gemonteerd kunnen worden. Zo voorkom je dat de zonwering gaat klapperen en kan de deur bediend worden.


Bron: bece® en Luxaflex


Dakramen
De zolder: de één gebruikt het voor de was en de ander als slaapkamer. Vaak zijn het mooie hoge ruimtes met schuine dakramen. Is het een Velux dakraam dan zou ik kiezen uit hun eigen producten. Het past perfect en er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van hoe donker je het wilt hebben. Daarnaast heeft elke leverancier een op maat gemaakt dakraamproduct. Vaak wordt er een rolgordijn, plissé of duette toegepast.


Bron: bece®


Serre en erkers
Optimaal genieten van het binnen en buiten gevoel, dat doe je in de serre. Het wordt er warm en er is veel licht dus goede zonwering is hier belangrijk. Plissé of duette zijn hier perfect voor geschikt. Door het ranke profiel en de vele mogelijkheden zijn deze goed te plaatsen. Ook voor ramen aan de bovenkant. Bij deze situatie zou het advies zijn om het elektrisch te laten maken zodat deze goed te bedienen zijn.


Bron: Luxaflex en bece®


Draai- en kiepramen
Het draai-kiepraam zie je in de nieuwbouw van tegenwoordig overal. Maar voor zonwering is het niet altijd makkelijk. Het is één van de meest gestelde vragen in de winkel: "wat voor product is er mogelijk en hoe wordt dit gemonteerd?". Het liefst zonder te boren. De raamdecoratie kan op het raam bevestigd worden met speciale klemsteunen en zijgeleiding zonder te boren. Hierdoor beweegt het product mee als het raam geopend wordt. Veel producten kunnen op deze manier bevestigd worden. Het mooiste is om niet een te groot product te kiezen. Om het het helemaal donker te krijgen zijn er ook systemen met profielen rondom zodat het raam helemaal afgesloten is. 


Bron: Luxaflex


Horren
Richting voorjaar zomer is het de tijd om frisse lucht naar binnen te krijgen, maar natuurlijk geen vliegen en muggen. Voor deuren is de oplossing een plissé- of een rolhordeur. Deze kan je plaatsen voor de deur maar ook voor een schuifpui of gebruiken voor openslaande deuren. Voor het raam plaats je een inzethor of een rolhor. Een inzethor blijft meestal heel het seizoen zitten en de rolhol kan naar beneden wanneer nodig. Er zijn diverse merken en deze hebben verschillende afwerking en kleuren. Laat de hor opmeten thuis voor het juiste advies en maatvoering.


Bron: Luxaflex


Heb jij de oplossing voor je raam gevonden?
Ga voor meer informatie naar de Decokay bij jouw in de buurt en laat je informeren en inspireren. Of maak een meetafspraak en laat de monteur de situatie bekijken zodat het juiste product uitgezocht kan worden. 

Deze blog is gepost door, Daniëlle Jonker-Visser

Interieurontwerper Daans Interieuradvies
Styliste en verkoopadviseur Decokay Hellevoetsluis
 • Pin It

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

 • 16 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Advies
  Een Basic woonstijl past in elk huis
  Wil jij het gevoel van een natuurlijk interieur? Met veel hout en materialen die je terugvindt in de natuur? Dan kies je al snel voor een Basic woonstijl. En je kunt er alle kanten mee op. Laat gerust je eigen creativiteit stromen. Kom je er niet uit? Dan helpt Decokay je verder op weg.
  NAAR DE BLOG +
 • 14 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Hoogpolig tussen je tenen…
  Koude voeten, ik ontkom er niet aan in deze koude maanden. Toch kan tapijt een oplossing zijn, omdat het warmte isolerend is. En dat betekent niet alleen warme voetjes, maar ook een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen…
  NAAR DE BLOG +
 • 12 November 2018 door Willeke van Uden, in Product
  Wintervibes? Creëer je eigen warme wooneiland...
  Nu de kou het land weer in komt, zijn warmte en geborgenheid (naast sfeer en eenheid) belangrijke elementen in je huis. En die komen samen in een behaaglijk en stijlvol vloerkleed. Een vloerkleed of karpet maakt jouw interieur af. Welk kleed past in jouw interieur? Bij Decokay vind je vast het kleed van jouw keuze!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP