STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het meest belopen deel van het huis: de trap.

geschreven door

Het is vaak één van de laatste items van het huis dat aan bod komt na een verbouwing of verhuizing. En dat terwijl je de trap elke dag gebruikt. Tijd om hier wat aandacht aan te besteden en ons te verdiepen in de mogelijkheden!

Het meest belopen deel van het huis: de trap.

Wat is het beste en mooiste op jouw trap? 
Schilderen of bekleden? Je wilt alles in huis op elkaar afstemmen, ook de trap . Meestal is de trap in de hal. Het is de plek waar je binnen komt en daar mag best wat aandacht aan worden besteed. Laat de trap eruit springen door te spelen met kleuren en contrast! Is de trap in de woonkamer?  Kies dan voor een rustig geheel en laat de trap opgaan in het interieur. Klassiek huis?  Daar past een chique traploper.  Modern huis?  Denk eens aan vinyl of PVC als trapbekleding. Wil je het basic houden dan schilder je de trap.

Laat je informeren en inspireren bij jouw Decokay in de buurt.Trap schilderen:
Schilderen van de trap is een precies werk. Je kan het zelf schilderen of uithanden geven aan de vakman. Neem de tijd voor deze klus, dat geeft het mooiste resultaat. Zorg dat de trap goed geschuurd en glad is voor je start met schilderen. Kies voor een goede slijt- en krasvaste lak. Deze zijn verkrijgbaar in zijde- of hoogglans. De verf kan in de gewenste kleur gemengd worden. Het is mooi om een contrastkleur te kiezen met de muur. Bijvoorbeeld een witte trap en grijze muur. Zo geef je een extra accent aan de trap en springt deze eruit!

Heb je een hardhouten trap en wil je een transparant product, dat dan kan dat natuurlijk ook. In-formeer naar de mogelijkheden voor een passend product.Trap bekleden:
Bekleden van een trap kan met diverse materialen. Allereerst is er de keuze uit zacht of harde bekleding. Het voordeel van zachte bekleding is dat het geluid wordt gedempt. Harde bekleding kan goed schoon gemaakt worden. Kijk wat het beste in jouw situatie en huis past. Een trap bekleden is een klus die je minder snel zelf oppakt en het beste kan overlaten aan de specialist.

  Bron: Quick-step

Zachte slijtvast vloerbedekking:
Vloerbedekking is de meest gekozen bekleding voor een trap. Het heeft een luxe uitstraling en een dempend effect. Wanneer je gaat kijken naar een geschikte vloerbedekking moet je letten op het “ trap” symbool, dit geeft aan dat deze vloerbedekking hiervoor geschikt is. Wil je een wat steviger tapijt kies dan een bouclé. Ga je liever voor een zachter tapijt kies dan een gesneden pool of frisé. De treden en stootborden worden bekleed met de vloerbedekking. De zijkanten kunnen bekleed of geverfd worden.

Trap loper:
Comeback van de traploper. Een traploper kun je op verschillende manieren creëren. De meest bekende manier is de losse loper van vloerbedekking. Deze kan met of zonder roeden op de trap worden bevestigd. De vloerbedekking wordt aan de zijkanten afgewerkt met bijpassend garen, zodat dit niet gaat rafelen.  De zijkanten van de trap zijn bij deze loper zichtbaar. Deze traploper past in een klassiek of landelijk interieur. De moderne variant is de trap te bekleden in 2 of 3 kleuren en in het midden een breed deel als loper. De gehele trap is bekleed.

  Bron: Quick-step

Harde praktische vloerbedekking:
De trap bekleden met vinyl, PVC of laminaat. Het kan allemaal. Wel moet er gebruik gemaakt worden van een strip of hoekprofiel om de voorkant van de trap af te werken. Er zijn verschillenden kleuren en motieven. Hout of effen komt het beste tot zijn recht op de trap.  Bij een tegelmotief moet de maat van de tegel net mooi uitkomen op de trap, hou daar rekening mee. De zijkanten schilderen je in de gewenste kleur.

Bron: Quick-step Bron: Decokay Hellevoetsluis

Ik hoop dat jullie wat nieuwe inspiratie hebben voor het meest belopen stukje van het huis! Voor vragen en informatie over de trap bekleden of verven ga je naar de Decokay bij jouw in de buurt.

 

 • Pin It
A House of Happiness Decokay Design Gordijnen Interfloor COREtec dib Wijzonol Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design vloeren Decokay Design Verf Toppoint Luxaflex Eijffinger Sigma Pure & Original BN Wallcoverings Desso AS-Creation Holland Haag Sikkens JAB

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP