HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het meest belopen deel van het huis: de trap.

gepost door / donderdag, 14 december 2017
Het meest belopen deel van het huis: de trap.

Wat is het beste en mooiste op jouw trap? 
Schilderen of bekleden? Je wilt alles in huis op elkaar afstemmen, ook de trap . Meestal is de trap in de hal. Het is de plek waar je binnen komt en daar mag best wat aandacht aan worden besteed. Laat de trap eruit springen door te spelen met kleuren en contrast! Is de trap in de woonkamer?  Kies dan voor een rustig geheel en laat de trap opgaan in het interieur . Klassiek huis?  Daar past een chique traploper.  Modern huis?  Denk eens aan vinyl of PVC als trapbekleding. Wil je het basic houden dan schilder je de trap.

Laat je informeren en inspireren bij jouw Decokay in de buurt.Trap schilderen:
Schilderen van de trap is een precies werk. Je kan het zelf schilderen of uithanden geven aan de vakman. Neem de tijd voor deze klus, dat geeft het mooiste resultaat. Zorg dat de trap goed geschuurd en glad is voor je start met schilderen. Kies voor een goede slijt- en krasvaste lak. Deze zijn verkrijgbaar in zijde- of hoogglans. De verf kan in de gewenste kleur gemengd worden. Het is mooi om een contrastkleur te kiezen met de muur. Bijvoorbeeld een witte trap en grijze muur. Zo geef je een extra accent aan de trap en springt deze eruit!

Heb je een hardhouten trap en wil je een transparant product, dat dan kan dat natuurlijk ook. In-formeer naar de mogelijkheden voor een passend product.Trap bekleden:
Bekleden van een trap kan met diverse materialen. Allereerst is er de keuze uit zacht of harde bekleding. Het voordeel van zachte bekleding is dat het geluid wordt gedempt. Harde bekleding kan goed schoon gemaakt worden. Kijk wat het beste in jouw situatie en huis past. Een trap bekleden is een klus die je minder snel zelf oppakt en het beste kan overlaten aan de specialist.

  Bron: Quick-step

Zachte slijtvast vloerbedekking:
Vloerbedekking is de meest gekozen bekleding voor een trap. Het heeft een luxe uitstraling en een dempend effect. Wanneer je gaat kijken naar een geschikte vloerbedekking moet je letten op het “ trap” symbool, dit geeft aan dat deze vloerbedekking hiervoor geschikt is. Wil je een wat steviger tapijt kies dan een bouclé. Ga je liever voor een zachter tapijt kies dan een gesneden pool of frisé. De treden en stootborden worden bekleed met de vloerbedekking. De zijkanten kunnen bekleed of geverfd worden.

Trap loper:
Comeback van de traploper. Een traploper kun je op verschillende manieren creëren. De meest bekende manier is de losse loper van vloerbedekking. Deze kan met of zonder roeden op de trap worden bevestigd. De vloerbedekking wordt aan de zijkanten afgewerkt met bijpassend garen, zodat dit niet gaat rafelen.  De zijkanten van de trap zijn bij deze loper zichtbaar. Deze traploper past in een klassiek of landelijk interieur . De moderne variant is de trap te bekleden in 2 of 3 kleuren en in het midden een breed deel als loper. De gehele trap is bekleed.

  Bron: Quick-step

Harde praktische vloerbedekking:
De trap bekleden met vinyl, PVC of laminaat. Het kan allemaal. Wel moet er gebruik gemaakt worden van een strip of hoekprofiel om de voorkant van de trap af te werken. Er zijn verschillenden kleuren en motieven. Hout of effen komt het beste tot zijn recht op de trap.  Bij een tegelmotief moet de maat van de tegel net mooi uitkomen op de trap, hou daar rekening mee. De zijkanten schilderen je in de gewenste kleur.

Bron: Quick-step Bron: Decokay Hellevoetsluis

Ik hoop dat jullie wat nieuwe inspiratie hebben voor het meest belopen stukje van het huis! Voor vragen en informatie over de trap bekleden of verven ga je naar de Decokay bij jouw in de buurt.

 

Deze blog is gepost door, Daniëlle Jonker-Visser

Interieurontwerper Daans Interieuradvies
Styliste en verkoopadviseur Decokay Hellevoetsluis

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP