HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Verschil in verf?

gepost door / dinsdag, 30 juni 2015
Verschil in verf?

Een veel gehoorde vraag aan de ‘verfbar’ is het verschil in kwaliteit van buitenlakken. “Waarom zijn er buitenlakken van 60 euro per liter en buitenlakken van 25 euro per liter?” “Betaal ik voor een merknaam?”

Een goed verftechnisch adviseur zal altijd vragen naar de toepassing en ondergrond waarvoor de verf gebruikt gaat worden. Nieuw of oud hout en het type houtsoort zijn van belang. Net zoals voor een schutting of tuinhuisje andere eisen gesteld worden dan voor de kozijnen en deuren van het huis.
Het duurste potje verf is niet per definitie geschikt voor elke ondergrond. We adviseren je hierover graag.

Tijd = geld

Het kwaliteitsverschil in verf (en uiteindelijk het prijsverschil) heeft vooral te maken met de ingredienten. Verf bevat bindmiddel en, oplosmiddelen, kleur/pigment, vulstoffen en hulpstoffen. Voor elk type verf is de verhouding anders. Goedkopere verf bevat bijvoorbeeld goedkopere pigmenten, waardoor de dekkracht afneemt. Waar met professionele verf soms één laag qua dekking voldoende is, zul je met goedkopere verf vaker moeten strijken. De kwaliteit zal zich ook uitten in de vloeiing; het glansbehoud en de uiteindelijke duurzaamheid van de verf.

Duurzame verf is een investering in je huis. Het aanschafbedrag zal hoger liggen, maar daarentegen heeft de professionele verf een levensduur van gemiddeld 8 jaar. Een goedkoper merk zal een levensduur van gemiddeld 4 jaar hebben. Omgerekend naar jaren betaal je voor een professioneel merk 3-4 euro per jaar meer. Daar tegenover staat dat je met een professioneel merk een keer minder vaak hoeft te schilderen.

Je verfspecialist kent de ‘toppers’ van de markt en zal in het adviesgesprek het juiste product adviseren. En ga je eenmaal bezig met de schilderklus, laat je dan ook adviseren over de juiste materialen. Met de juiste ontvetter, schuurpapier en kwast bereik je (ook als doe-het-zelver) een professioneel resultaat. SUCCES!

Deze blog is gepost door, Martine Gröbe, Decokay Gröbe Almelo
 • Pin It

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 29 October 2018 door Heleen van der Willigen, in Tips
  Spiced Honey: niet alleen voor op de muur!
  Spiced Honey op de muur, dat ligt natuurlijk voor de hand. Ben jij ook verliefd geworden op deze kleur? Lees dan hier wat ik er nog meer mee ga doen…
  NAAR DE BLOG +
 • 15 October 2018 door Heleen van der Willigen, in Trends
  Met welke kleuren combineer je Spiced Honey?
  De kleur van het jaar 2019 kwam bij mij meteen binnen. Letterlijk en figuurlijk, want ik wil maar één ding… Spiced Honey in mijn huis! Nu nog even zien waar en in combinatie met welke andere kleur van de vier paletten die hier bij horen…
  NAAR DE BLOG +
 • 18 September 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  ​Maak van een muur een tekenbord!
  Een superleuk product van Sigma: Memo Paint. Deze speciale coating kun je op vrijwel elke oppervlakte aanbrengen om er een memobord van te maken. Benieuwd naar leuke ideeën? Lees dan de blog!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP