HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Verschil in verf?

gepost door / dinsdag, 30 juni 2015
Verschil in verf?

Een veel gehoorde vraag aan de ‘verfbar’ is het verschil in kwaliteit van buitenlakken. “Waarom zijn er buitenlakken van 60 euro per liter en buitenlakken van 25 euro per liter?” “Betaal ik voor een merknaam?”

Een goed verftechnisch adviseur zal altijd vragen naar de toepassing en ondergrond waarvoor de verf gebruikt gaat worden. Nieuw of oud hout en het type houtsoort zijn van belang. Net zoals voor een schutting of tuinhuisje andere eisen gesteld worden dan voor de kozijnen en deuren van het huis.
Het duurste potje verf is niet per definitie geschikt voor elke ondergrond. We adviseren je hierover graag.

Tijd = geld

Het kwaliteitsverschil in verf (en uiteindelijk het prijsverschil) heeft vooral te maken met de ingredienten. Verf bevat bindmiddel en, oplosmiddelen, kleur/pigment, vulstoffen en hulpstoffen. Voor elk type verf is de verhouding anders. Goedkopere verf bevat bijvoorbeeld goedkopere pigmenten, waardoor de dekkracht afneemt. Waar met professionele verf soms één laag qua dekking voldoende is, zul je met goedkopere verf vaker moeten strijken. De kwaliteit zal zich ook uitten in de vloeiing; het glansbehoud en de uiteindelijke duurzaamheid van de verf.

Duurzame verf is een investering in je huis. Het aanschafbedrag zal hoger liggen, maar daarentegen heeft de professionele verf een levensduur van gemiddeld 8 jaar. Een goedkoper merk zal een levensduur van gemiddeld 4 jaar hebben. Omgerekend naar jaren betaal je voor een professioneel merk 3-4 euro per jaar meer. Daar tegenover staat dat je met een professioneel merk een keer minder vaak hoeft te schilderen.

Je verfspecialist kent de ‘toppers’ van de markt en zal in het adviesgesprek het juiste product adviseren. En ga je eenmaal bezig met de schilderklus, laat je dan ook adviseren over de juiste materialen. Met de juiste ontvetter, schuurpapier en kwast bereik je (ook als doe-het-zelver) een professioneel resultaat. SUCCES!

Deze blog is gepost door, Martine Gröbe, Decokay Gröbe Almelo

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP