HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Verduisterend of lichtdicht?

gepost door / donderdag, 16 april 2015
Verduisterend of lichtdicht?

Beide termen zijn in omloop en worden met elkaar verward terwijl het een verschil tussen dag en nacht kan uitmaken.

Verduisterende stoffen, ook wel dim-out genoemd, maken een kamer wel donkerder, maar laten, zeker bij lichte tinten, toch nog wel wat licht door. Dit kan behoorlijk tot teleurstelling leiden als we met elkaar geen duidelijkheid hebben gekregen over uw wensen. Als er bijvoorbeeld een lantaarnpaal voor het huis staat, kan het schijnsel van de lamp zichtbaar zijn door het gordijn. Ook op een zonnige dag, bij iemand die bijvoorbeeld in wisseldiensten werkt en overdag moet slapen, kan er flink wat licht doorschijnen.

Lichtdichte gordijnen, ook wel black-out genoemd hebben altijd een coating op de achterzijde van de stof. Hierdoor is de stof helemaal lichtdicht en komt er geen licht doorheen. Deze stoffen zijn in het algemeen, door die coating, wel stugger en vallen minder soepel. De gordijnstoffen zijn prima te confectioneren met een enkele plooi, maar zullen aan de onderzijde altijd wat hoekiger vallen. Vaak worden dit soort gordijnen in hotels gebruikt en daarom noemt men ze ook wel ‘hotelgordijnen’.

Het is dus afhankelijk van de behoefte van u als klant welke stof wij kunnen adviseren. Een meer soepelvallende dim-out stof of een meer stugger vallende black-out stof.

Wat helaas altijd zal blijven zijn de kieren waar licht doorheen komt aan de bovenkant, onderkant en bij de sluiting van het gordijn. Vooral bij lichtdichte gordijnen zie je elk lichtstraaltje versterkt omdat het zo opvalt.

Gordijnen met ingeslagen ringen zijn dan ook niet geschikt voor lichtdichte gordijnen.

   
   

Deze blog is gepost door, Marleen, Decokay Brona Apeldoon
 • Pin It

GORDIJNEN INFORMATIE, ADVIES & TIPS

GORDIJNEN BLOGS

 • 23 May 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  ​Gordijnen, de kers op de taart
  Gordijnen kiezen… hoor ik je al zuchten? Het is inderdaad geen makkelijke opgave. Welke stof en materialen passen bij je type woning en woonstijl? Eigenlijk moet je gewoon verliefd worden op gordijnen, je kijkt er immers elke dag naar.
  NAAR DE BLOG +
 • 23 January 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Laat je verleiden door gordijnen van Cachet
  Gordijnen winnen weer steeds vaker terrein. En niet alleen door de praktische voordelen. De collectie Cachet van Holland Haag heeft zo’n mooie en luxe uitstraling dat je een echt statement maakt in je interieur. Wie wil dat nou niet?
  NAAR DE BLOG +
 • 22 January 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Overal dezelfde duettes dankzij magneetframes!
  Heel erg handig die kunststof kozijnen in een jaren zestig woning. Maar hoe bevestig je je raambekleding? Onnodig boren wil je niet, in geen enkel kozijn, maar ja raambekleding moet wel goed hangen. Gelukkig heeft Decokay hier een uitstekende oplossing voor!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende GORDIJNEN leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP