STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Verduisterend of lichtdicht?

Tijdens onze adviesgesprekken met onze klanten lopen we heel vaak tegen het verschil in interpretatie tussen verduisterend en lichtdicht aan.

Verduisterend of lichtdicht?

Beide termen zijn in omloop en worden met elkaar verward terwijl het een verschil tussen dag en nacht kan uitmaken.

Verduisterende stoffen, ook wel dim-out genoemd, maken een kamer wel donkerder, maar laten, zeker bij lichte tinten, toch nog wel wat licht door. Dit kan behoorlijk tot teleurstelling leiden als we met elkaar geen duidelijkheid hebben gekregen over uw wensen. Als er bijvoorbeeld een lantaarnpaal voor het huis staat, kan het schijnsel van de lamp zichtbaar zijn door het gordijn. Ook op een zonnige dag, bij iemand die bijvoorbeeld in wisseldiensten werkt en overdag moet slapen, kan er flink wat licht doorschijnen.

Lichtdichte gordijnen, ook wel black-out genoemd hebben altijd een coating op de achterzijde van de stof. Hierdoor is de stof helemaal lichtdicht en komt er geen licht doorheen. Deze stoffen zijn in het algemeen, door die coating, wel stugger en vallen minder soepel. De gordijnstoffen zijn prima te confectioneren met een enkele plooi, maar zullen aan de onderzijde altijd wat hoekiger vallen. Vaak worden dit soort gordijnen in hotels gebruikt en daarom noemt men ze ook wel ‘hotelgordijnen’.

Het is dus afhankelijk van de behoefte van u als klant welke stof wij kunnen adviseren. Een meer soepelvallende dim-out stof of een meer stugger vallende black-out stof.

Wat helaas altijd zal blijven zijn de kieren waar licht doorheen komt aan de bovenkant, onderkant en bij de sluiting van het gordijn. Vooral bij lichtdichte gordijnen zie je elk lichtstraaltje versterkt omdat het zo opvalt.

Gordijnen met ingeslagen ringen zijn dan ook niet geschikt voor lichtdichte gordijnen.

   
   

 • Pin It
JAB Desso Decokay Design shutters Decokay Design Gordijnen Sikkens Sigma Pure & Original Eijffinger COREtec Luxaflex Wijzonol Decokay Design Raamdecoratie Interfloor A House of Happiness AS-Creation BN Wallcoverings Decokay Design vloeren Holland Haag dib Decokay Design Verf Toppoint

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP