HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Verduisterend of lichtdicht?

gepost door / donderdag, 16 april 2015
Verduisterend of lichtdicht?

Beide termen zijn in omloop en worden met elkaar verward terwijl het een verschil tussen dag en nacht kan uitmaken.

Verduisterende stoffen, ook wel dim-out genoemd, maken een kamer wel donkerder, maar laten, zeker bij lichte tinten, toch nog wel wat licht door. Dit kan behoorlijk tot teleurstelling leiden als we met elkaar geen duidelijkheid hebben gekregen over uw wensen. Als er bijvoorbeeld een lantaarnpaal voor het huis staat, kan het schijnsel van de lamp zichtbaar zijn door het gordijn. Ook op een zonnige dag, bij iemand die bijvoorbeeld in wisseldiensten werkt en overdag moet slapen, kan er flink wat licht doorschijnen.

Lichtdichte gordijnen, ook wel black-out genoemd hebben altijd een coating op de achterzijde van de stof. Hierdoor is de stof helemaal lichtdicht en komt er geen licht doorheen. Deze stoffen zijn in het algemeen, door die coating, wel stugger en vallen minder soepel. De gordijnstoffen zijn prima te confectioneren met een enkele plooi, maar zullen aan de onderzijde altijd wat hoekiger vallen. Vaak worden dit soort gordijnen in hotels gebruikt en daarom noemt men ze ook wel ‘hotelgordijnen’.

Het is dus afhankelijk van de behoefte van u als klant welke stof wij kunnen adviseren. Een meer soepelvallende dim-out stof of een meer stugger vallende black-out stof.

Wat helaas altijd zal blijven zijn de kieren waar licht doorheen komt aan de bovenkant, onderkant en bij de sluiting van het gordijn. Vooral bij lichtdichte gordijnen zie je elk lichtstraaltje versterkt omdat het zo opvalt.

Gordijnen met ingeslagen ringen zijn dan ook niet geschikt voor lichtdichte gordijnen.

   
   

Deze blog is gepost door, Marleen, Decokay Brona Apeldoon

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP