HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Buitenschilderwerk voorjaar klaar maken

gepost door / donderdag, 20 april 2017
Buitenschilderwerk voorjaar klaar maken

Dit voorjaar wil ik starten met de buitenkant van het huis te verven. Het is altijd een hele klus. Van te voren wil ik alles plannen en bedenken hoe ik het ga aanpakken. Naast dat het goed weer moet zijn, niet te koud, te vochtig of te zonnig is het goed om te bedenken welk materiaal nodig is. Gebruik je een ladder of stelling bijvoorbeeld? Kan je deze lenen van de buurman of huren?  En hoe staat het met de agenda? Gebruik ik hier het weekend voor neem ik een aantal dagen vrij? Alles heb ik op een rijtje gezet en ga kijken wat voor verfmateriaal er nodig is.
Kies ik voor dezelfde kleur verfwerk of heel iets anders?
De keuze van de kleur verf bepaalt de uitstraling van je huis. Als je naar de winkel gaat voor informatie zijn er ook stalen die geleend kunnen worden. De juiste kleur stem je af op de stijl van het huis en de omgeving. Woon je landelijk, in de polder of in een moderne nieuwbouw wijk? Hou ook rekening met de kleur van de stenen van het huis. Kies je ervoor om de kozijnen en deuren eruit te laten springen met twee kleuren of hou je het neutraal één kleur? Ga eens in de omgeving kijken om inspiratie op te doen en kijk naar de kleuren van de huizen in de straat. 
Kleur en kwaliteit
Wel bekend zij de RAL kleuren. Daarnaast heeft elk verfmerk zijn eigen kleurencollectie. Sikkens heeft bijvoorbeeld de Authentieke kleurencollectie. Een bekende combinatie hieruit is grachtengroen met mergelwit. Kleuren van de nieuwste collectie zijn leigrijs in combi met puur wit. Naast het uitzoeken van de kleur kan er gekozen worden uit zijdeglans of hoogglans. Wanneer er een deel betimmerd is en wil je de houtkleur behouden dan zijn er speciale transparante producten verkrijgbaar. De keuze uit merken is heel groot zoals Sikkens, Wijzonol, Sigma en het eigen label van Decokay. Daarnaast kan de verf in elke kleur gemengd worden.

Wist je dat de productkeuze ook afhangt van waar de woning staat? Zo speelt mee of je woont op het zuiden of aan zee. Laat je in de winkel goed adviseren zodat je met het juiste product
aan de slag kunt gaan. Mochten er vragen of problemen zijn. Neem een foto mee en bespreek het met de verfspecialist.

Status van het houtwerk
Bepaal van te voren de status van het verfwerk. Is alles nog in goede staat of bladdert de verf er vanaf? Dat bepaalt of het licht op geschuurd kan worden of dat het hout kaal moet worden gemaakt. Als het kaal moet worden gemaakt kan het zo zijn dat er ook nog wat delen gerepareerd moeten worden.
Voorbereiden
Als de kleur is gekozen is het tijd om alles voor te bereiden. Spring in de auto of op de fiets naar de Decokay bij jouw in de buurt. Nu je de kleur weet kan je je laten adviseren welke kwaliteit het beste is voor de buitenboel. Dan kan je gelijk alle materialen verzamelen zoals schuurpapier, afplaktape, terpentine, kwasten, rollertjes, enzovoorts. Als je gaat beginnen staat alles klaar en kan je
gelijk aan de slag! 
Start de klus
Nadat alles is afgedekt en afgeplakt gaan we aan de slag. Omdat de bestaande ondergrond altijd een beetje vettig is ga ik het eerst reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met ammoniak of Sint-Marc. De Sint Marc vindt ik zelf het fijnste vanwege de dennengeur. Loszittende verf heb ik niet, maar als je het wel hebt moet je dit eerst verwijderen en repareren wanneer nodig. Daarna alles  goed schuren. Eerst met grof en daarna fijn schuurpapier. Als het stofvrij is kan je het gaan gronden. Gronden is eigenlijk alleen nodig op onbehandeld of beschadigd houtwerk. 
Het zichtwerk
De voorbereidingen zijn gedaan, de verf is in huis. Nu gaan we beginnen met het echte werk. Het aflakken. Het is beter om twee keer een wat dunnere laag aan te brengen dan in één keer een hele dikke. Neem je tijd voor de klus. Je kan een kwast of een roller gebruiken. Let wel op de kwaliteit, want je wilt geen haren en pluisjes in het verfwerk. Zelf vind ik een synthetische kwast fijn want deze valt minder snel uit. Vlakke delen doe ik altijd met een roller voor een strak resultaat. Als het klaar is, laat dan de verf goed uitharden. Op het blik staat binnen welke tijd het overschilderbaar is voor eventueel een tweede laag. 


 

Stappenplan 
- afdekken en afplakken
- ontvetten
- loszittende verf verwijderen
- schuren en stofvrij maken
- gronden
- schilderen
- afwerken
- opruimen
- genieten van het resultaatEnjoy your work!
Nadat alles klaar is en opgeruimd kan je genieten van het resultaat. Voorlopig kan het houtwerk er weer tegenaan. Op naar de volgende klus of eerst nog even genieten in de voorjaarszon??
Succes!

                               


     

Deze blog is gepost door, Daniëlle Jonker-Visser

Interieurontwerper Daans Interieuradvies
Styliste en verkoopadviseur Decokay Hellevoetsluis
 • Pin It

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

 • 23 March 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!
  Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?
  NAAR DE BLOG +
 • 19 March 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Van Gogh bij jou op de muur!
  Voorjaarskriebels? Tijd voor een frisse wind in huis! Met het behang van de tweede collectie van Van Gogh haal je de frisheid en vrolijkheid van de lente in huis. Zo’n meesterwerk als de Amandelbloesem op je muur vormt een mooie blikvanger om eindeloos bij weg te dromen.
  NAAR DE BLOG +
 • 15 March 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Hoe matter, hoe intiemer
  Herken je dat ook? Zodra de dagen lengen, en we uit ons winterse cocon met dichte gordijnen en brandende kaarsjes komen, begint het bij mij te kriebelen. Tijd voor de jaarlijkse ‘klusinspectie’. Welke klus pak ik deze lente als eerste aan?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP