HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het is weer tijd voor de buitenboel!

gepost door / woensdag, 17 mei 2017
Het is weer tijd voor de buitenboel!

Onderhoud buiten schilderwerk
Het kan zijn dat je woning aan onderhoud toe is en dat het huidige schilderwerk hersteld moet worden. Zo ziet de gevel er weer fris uit en krijgt het hout weer een goede beschermlaag. Het is even een klusje maar het loont zeker de moeite om dit zelf te doen. Danielle schreef in haar vorige blog een duidelijk stappenplan zodat je goed weet welke stappen er nodig zijn.
Gevel schilderen
Is je gevel toe aan renovatie of vind je de uitstraling niet mooi? Denk er dan eens over om de gevel volledig te schilderen. Dit kan over stenen of stucwerk en zal de buitenkant van de woning een totaal andere uitstraling geven. De gevels van oude woningen maar ook van nieuwbouw huizen worden steeds vaker in kleur geschilderd. Erg geschikt is hiervoor de Kalei verf van Pure & Original, een natuurlijke en ademende verf waardoor de gevel lang mooi op kleur blijft.


Pure & Original Calx Kalei kleur: Silk White en Quartz Kalei kleur: Moonstone


Kleurgebruik
Traditionele en vergrijsde kleuren vind ik zelf het mooist om aan de buitenkant van een woning toe te passen. Buiten kleuren zijn minder trend gevoelig dan kleuren binnen in huis. De buitenkant wordt mooi als de kleuren bij de stijl van de woning of de wijk aansluiten.

Oud groen, wit, oud blauw of zacht grijs zorgen voor een tijdloos en verzorgd effect. Grijstinten zijn in opkomst voor houtwerk en gevels. Combineer dit met fris wit of in verschillende tinten grijs, dit zorgt ook voor een chique en rustige uitstraling.

 
Sikkens Rijks kleuren


Verf kleuren buiten
Bedenk van te voren wat er aan de buitenkant van de woning aandacht mag krijgen en wat weg mag vallen. Een woning met heel veel houtwerk wordt rustiger als de kleuren rustig doorlopen. Gebruik dan lichte en donkere tinten van eenzelfde kleurlijn. Wil je iets accentueren zoals een voordeur of luiken? Schilder deze dan donker of in een accentkleur. Zorg ervoor dat de kleuren niet te fel zijn en goed bij elkaar passen.

Veel verf merken hebben een serie buiten kleuren of authentieke tinten, hiervoor is al een selectie gemaakt van goede tinten om buiten te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om een keuze te maken. Door kleurstalen te lenen en bij de woning te houden zie je van te voren welke tint het mooist staat. Let er op dat de kleur goed bij de woning en bij de omgeving past.

Veelal is het effect buiten het mooist wanneer de kleuren als het ware in de omgeving opgaan. Met plantenbakken, een bankje voor de deur, raambekleding of de styling van de tuin kun je je eigen stijl meer laten spreken. Deze details zijn makkelijker om zo nu en dan eens te veranderen, dan kan het schilderwerk hetzelfde blijven.


Sigma authentieke kleuren - gevel Wijzonol buitenverf


Tips
Een paar extra tips voor het schilderen:

  • Verdiep je vooraf goed en maak een stappenplan, zorg dat de materialen aanwezig zijn zodat je niet steeds heen en weer
  • Schilder bij droog weer zodat de ondergrond goed droog is en de verf goed kan drogen en uitharden.
  • Kies voor kwasten en verf van goede kwaliteit, dan vloeit het mooier dicht en zorgt voor een nog mooier resultaat.

Pure & Original Traditional Paint, kleur: Silver Like


Vraag advies bij de Decokay winkels over de ondergrond, volgorde van aanbrengen en over de droogtijd. Zo weet je waar je aan toe bent. Een goede voorbereiding, is het halve werk. Succes met de klus en geniet van het resultaat!
Groet, Marije


 

Deze blog is gepost door, Marije Develing

Marije Develing is Interieurontwerper en stylist bij Maison Belle en deelt haar passie voor wonen in de blogs van Decokay. www.maisonbelle.nl

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP