STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Waarom een Luxaflex of horizontale jaloezie als raamdecoratie

De meeste mensen kennen horizontale jaloezieën beter onder de naam ‘Luxaflex’. Dit is hetzelfde fenomeen als het aspirientje en de maggi; producten bekend vanwege het merk dat deze producten als eerste op de markt bracht.

Waarom een Luxaflex of horizontale jaloezie als raamdecoratie

Sinds jaar en dag is ‘Luxaflex’ al veel meer dan een horizontale jaloezie. Het is een A-merk op het gebied van raamdecoratie met een schitterende collectie prachtige en praktische producten om je raam mee aan te kleden.

Waarom kies je nou voor een jaloezie als er zoveel meer producten verkrijgen zijn? 
Het grootste voordeel is wel het feit dat je het licht zo prachtig kunt regelen met een jaloezie. 
Bij felle zon kantel je de lamellen wat meer zodat hinderlijke stralen je niet storen bij je bezigheden.
’s Avonds sluit je ze helemaal zodat de privacy gewaarborgd blijft en ’s morgens komt het licht heerlijk binnen als je de jaloezieën opent.Het is dus eigenlijk de bedoeling dat een jaloezie altijd naar beneden hangt en dat je via de tuimelstang of bedieningskoorden de lamellen bedient. Zoek je een raambekleding die overdag  altijd omhoog gehaald wordt dan is het beter op zoek te gaan naar een meer passend product. Natuurlijk helpen we je dan graag om een goede keuze te maken.

Jaloezieën kies je ook omdat er zoveel variaties mogelijk zijn. Voor elk interieur is wel een passend product te vinden door de grote verscheidenheid in materialen, breedtes of afwerking.
Het meest verkochte materiaal is aluminium. Deze worden veel verkocht voor kantoren, maar ook in een keuken of een badkamer zeer geschikt vanwege de praktische eigenschappen. Een grote trend van dit moment is een  jaloezie van hout. Houten jaloezieën in wit, een houtkleur of vergrijsd gebeitst. Door het materiaal en de dikte van de lamel is het een product met veel meer warmte en uitstraling dan een aluminium jaloezie. Alle  houten producten die we verkopen hebben het FSC-keurmerk zodat u ze met een gerust hart kunt kopen.
Wat ik zelf erg mooi vind, is een jaloezie van bamboe. Het materiaal is licht en iets dunner dan hout waardoor er wat minder daglichtverlies is. Qua uitstraling de look en feel van een houten product.
Omdat houten jaloezieën gevoelig zijn voor vocht, is het niet echt geschikt voor een badkamer. Qua stijl en sfeer past het daar natuurlijk wel heel goed in. Daarom zijn jaloezieën van kunststof ontwikkeld die de uitstraling hebben van hout, maar niet de nadelen. 
Ten slotte zijn er ook lamellen van leer of stof verkrijgbaar. 
Het is dus zeker de moeite waard om een keer naar onze winkel te komen zodat we u alle mogelijkheden kunnen laten zien en adviseren welke jaloezie het beste bij uw woonvraag past.Bij jaloezieën moet je naast de keuze voor het materiaal ook nog een keuze maken uit de verschillende lamelbreedtes De meeste aluminium jaloezieën zijn 25 millimeter breed, maar sommige mensen kiezen juist voor een heel smalle lamel van 16 millimeter Dat geeft een fijn en zeer transparant resultaat in open toestand. 
Daartegenover staat een 50 millimeter lamel. Deze is juist heel stoer en aanwezig. Hiermee kies je een product dat goed past in een robuust en modern interieur. Een brede houten jaloezie past natuurlijk heel goed in een landelijk interieur, maar staat ook perfect in een vintage of retro woonstijl en zelfs als je juist een strak en modern interieur hebt, kun je prima kiezen voor een houten jaloezie. 
Bij de bredere  lamellen kan dan weer gekozen worden tussen 50 of 70 millimeter lamelbreedte.
Voor een modern zakelijke sfeer in bijvoorbeeld een werkkamer of kantoor kies je voor een aluminium jaloezie in 50 mm. Lekker veel daglicht om goed bij te werken en een eigentijdse look. 
Wil je de jaloezie juist alleen vanwege de praktische eigenschappen en moet het niet teveel opvallen dan is een 25 mm jaloezie een heel goede keuze. Een enorme variëteit in kleuren en prints zodat er altijd wel iets passends te vinden is.

 
De laatste keuze die je bij het aanschaffen van jaloezieën kunt maken is tussen ladderkoord en ladderband. Standaard wordt een jaloezie geleverd met ladderkoord, maar bij de bredere lamellen kan ook gekozen worden voor ladderband. Dit is een textiele band die een extra accent aan de raamdecoratie geeft. Dit band is verkrijgbaar in 2 breedtes en in verschillende kleuren en zelfs in diverse patronen. Zo kun je de jaloezie helemaal naar je eigen smaak en stijl ‘afstylen’. 

 • Pin It
Pure & Original Holland Haag Desso dib Interfloor BN Wallcoverings Sikkens JAB Decokay Design Gordijnen Luxaflex Sigma AS-Creation Wijzonol Toppoint Decokay Design vloeren Decokay Design shutters COREtec Decokay Design Raamdecoratie A House of Happiness Decokay Design Verf Eijffinger

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • ONZE GRATIS MEETSERVICE
  Nooit meer een meetfout maken, want wij meten gratis op voor je. Wil je een stapje verder gaan? Laat ons ook de rest van de montage doen!

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP