HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Waarom een Luxaflex of horizontale jaloezie als raamdecoratie

gepost door / woensdag, 7 september 2016
Waarom een Luxaflex of horizontale jaloezie als raamdecoratie

Sinds jaar en dag is ‘Luxaflex’ al veel meer dan een horizontale jaloezie. Het is een A-merk op het gebied van raamdecoratie met een schitterende collectie prachtige en praktische producten om je raam mee aan te kleden.

Waarom kies je nou voor een jaloezie als er zoveel meer producten verkrijgen zijn? 
Het grootste voordeel is wel het feit dat je het licht zo prachtig kunt regelen met een jaloezie. 
Bij felle zon kantel je de lamellen wat meer zodat hinderlijke stralen je niet storen bij je bezigheden.
’s Avonds sluit je ze helemaal zodat de privacy gewaarborgd blijft en ’s morgens komt het licht heerlijk binnen als je de jaloezieën opent.Het is dus eigenlijk de bedoeling dat een jaloezie altijd naar beneden hangt en dat je via de tuimelstang of bedieningskoorden de lamellen bedient. Zoek je een raambekleding die overdag  altijd omhoog gehaald wordt dan is het beter op zoek te gaan naar een meer passend product. Natuurlijk helpen we je dan graag om een goede keuze te maken.

Jaloezieën kies je ook omdat er zoveel variaties mogelijk zijn. Voor elk interieur is wel een passend product te vinden door de grote verscheidenheid in materialen, breedtes of afwerking.
Het meest verkochte materiaal is aluminium. Deze worden veel verkocht voor kantoren, maar ook in een keuken of een badkamer zeer geschikt vanwege de praktische eigenschappen. Een grote trend van dit moment is een  jaloezie van hout. Houten jaloezieën in wit, een houtkleur of vergrijsd gebeitst. Door het materiaal en de dikte van de lamel is het een product met veel meer warmte en uitstraling dan een aluminium jaloezie. Alle  houten producten die we verkopen hebben het FSC -keurmerk zodat u ze met een gerust hart kunt kopen.
Wat ik zelf erg mooi vind, is een jaloezie van bamboe. Het materiaal is licht en iets dunner dan hout waardoor er wat minder daglichtverlies is. Qua uitstraling de look en feel van een houten product.
Omdat houten jaloezieën gevoelig zijn voor vocht, is het niet echt geschikt voor een badkamer. Qua stijl en sfeer past het daar natuurlijk wel heel goed in. Daarom zijn jaloezieën van kunststof ontwikkeld die de uitstraling hebben van hout, maar niet de nadelen. 
Ten slotte zijn er ook lamellen van leer of stof verkrijgbaar. 
Het is dus zeker de moeite waard om een keer naar onze winkel te komen zodat we u alle mogelijkheden kunnen laten zien en adviseren welke jaloezie het beste bij uw woonvraag past.Bij jaloezieën moet je naast de keuze voor het materiaal ook nog een keuze maken uit de verschillende lamelbreedtes De meeste aluminium jaloezieën zijn 25 millimeter breed, maar sommige mensen kiezen juist voor een heel smalle lamel van 16 millimeter Dat geeft een fijn en zeer transparant resultaat in open toestand. 
Daartegenover staat een 50 millimeter lamel. Deze is juist heel stoer en aanwezig. Hiermee kies je een product dat goed past in een robuust en modern interieur. Een brede houten jaloezie past natuurlijk heel goed in een landelijk interieur, maar staat ook perfect in een vintage of retro woonstijl en zelfs als je juist een strak en modern interieur hebt, kun je prima kiezen voor een houten jaloezie. 
Bij de bredere  lamellen kan dan weer gekozen worden tussen 50 of 70 millimeter lamelbreedte.
Voor een modern zakelijke sfeer in bijvoorbeeld een werkkamer of kantoor kies je voor een aluminium jaloezie in 50 mm. Lekker veel daglicht om goed bij te werken en een eigentijdse look. 
Wil je de jaloezie juist alleen vanwege de praktische eigenschappen en moet het niet teveel opvallen dan is een 25 mm jaloezie een heel goede keuze. Een enorme variëteit in kleuren en prints zodat er altijd wel iets passends te vinden is.

 
De laatste keuze die je bij het aanschaffen van jaloezieën kunt maken is tussen ladderkoord en ladderband . Standaard wordt een jaloezie geleverd met ladderkoord , maar bij de bredere lamellen kan ook gekozen worden voor ladderband . Dit is een textiele band die een extra accent aan de raamdecoratie geeft. Dit band is verkrijgbaar in 2 breedtes en in verschillende kleuren en zelfs in diverse patronen. Zo kun je de jaloezie helemaal naar je eigen smaak en stijl ‘afstylen’. 

Deze blog is gepost door, Marleen, Decokay Brona Apeldoorn
 • Pin It

ZONWERING INFORMATIE, ADVIES & TIPS

ZONWERING BLOGS

 • 25 September 2018 door Willeke van Uden, in Advies
  Doseren met shutters, potdicht is verleden tijd!
  Na jaren zware en donkere gordijnen te hebben gehad, nu eindelijk een mooie lichte zonwering. Houten shutters geven de frisse uitstraling die ik voor ogen had!
  NAAR DE BLOG +
 • 6 July 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Neem ik Plissé of Duette?
  Neem ik Duette Shades of Plissé Shades? Wat zijn eigenlijk de voornaamste verschillen? En wat past het beste bij mijn huis en interieur? Een zoektocht op internet bracht mij bij de producten van Luxaflex. Maar wat moet ik nou kiezen?
  NAAR DE BLOG +
 • 17 June 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Gemak dient de… raambekleding
  Luxaflex® noemt het zelf ‘een briljante evolutie in The Art of Window Styling’. En zo kun je Powerview Motorisation absoluut noemen. Dit innovatieve systeem is draadloos, programmeerbaar en je kunt er alle raambekleding in huis op afstand mee bedienen.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP