HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het verfseizoen is gestart!

gepost door / maandag, 29 mei 2017
Het verfseizoen is gestart!

Haal inspiratie uit de omgeving
Hoe kies je de perfecte kleur van het buitenwerk? Ga allereerst inspiratie op doen in je omgeving. Ontdek welke kleurencombinatie je aanspreekt en welke juist niet. Hou je van kozijnen en deuren in contrast met de gevel of kleuren die dicht bij elkaar liggen? Daarnaast speelt de stijl en de ligging van het huis ook rol voor een passend geheel. Een landelijke woning in de polder of moderne nieuwbouwwijk zullen qua passende kleuren niet altijd met elkaar overeen komen. Het totale aanzicht van het huis moet kloppen.


Kies de juiste combinatie
Maak combinaties van kleuren niet te bont, maar zorg wel dat de gekozen kleur spreekt en niet saai is. Afhankelijk van de grootte van het huis kies je één of meerdere kleuren. Zijn er veel kleine ramen en een laag dak, dan past een lichte kleur beter omdat het de woning optisch groter laat lijken. Afhankelijk van de kleur baksteen en de grootte van het huis kan een donkere kleur de woning wat kleiner maken. Alles in één kleur geeft een strak effect. Wil je echt alles in harmonie, dan zou je met het kleurenpalet van het binnenschilderwerk kunnen werken. Zo creëer je echt één geheel met binnen én buiten. TIP: Denk eraan dat de gekozen kleur in elk seizoen goed uitpakt. Van zomer tot winter! 


Welke delen worden geverfd
Bekijk de delen die geverfd moeten worden. Is de gevel van bakstenen of stucwerk en moet deze geverfd worden? Zijn er delen van aluminium of zink die zo blijven? Wat is de kleur van de bakstenen, voegen, dak en daklijsten? Ga je de schutting ook aanpakken dit verfseizoen? Dit zijn een aantal punten om rekening mee te houden. Probeer de kleuren gelijkmatig te verdelen over het huis, hierdoor is het huis meer in balans en lijkt het groter. Een huis lijkt kleiner wanneer het veel vakverdelingen heeftt waar de nadruk op wordt gelegd. Bijvoorbeeld de garage aan het huis in afwijkende kleur. Geef goten en regenpijpen dezelfde kleur als de gevel, zodat deze in de achtergrond en in het geheel opgaan. TIP: Maak een verfpaspoort met welke kleur waar gebruikt is. Vaak zit de verfsticker na gebruik onder verf of verspatters en is deze niet meer te lezen. 


Eigentijds grijs
Grijstinten worden veel toegepast op dit moment, vooral donkergrijs. Het geeft een rustige uitstraling en gaat op in de omgeving. De gekozen tint is afhankelijk van de kleur baksteen. Een lichte baksteen met donkergrijs geeft een sprekend resultaat. Is de steen donkerder maak dan een combinatie van grijs met wit. Kies wel een tijdloze grijstint, zoals Lei grijs, Lood grijs, Thunder Sky of RAL 7016 antracietgrijs.


Stijlvol zwart
Door gebruik te maken van zwarttinten buiten tekent het huis mooi af tegen het landschap en benadrukt het de architectuur. Zeeuws zwart en RAL 9005 gitzwart zijn twee voorbeelden. Naast het kozijnwerk worden er vaak Rabatdelen zwart geverfd. Dit geeft een stoere uitstraling en past bij veel verschillende stijlen. Bijvoorbeeld een huis in Piet Boon stijl, een boerderij in de polder of een stijlvolle 2 onder één kap woning.

 
Fris wit
Wittinten en lichte kleuren laten je huis groter lijken. Hou wel rekening met de ligging van het huis. Staat het op het zuiden in de zon dan zou ik niet kiezen voor spierwit dat gaat reflecteren, zeker bij een huis met veel ramen. Kies dan Klassiek wit of RAL 9001 crème wit. Eén van de meest gebruikte witten is RAL 9010 zuiverwit. Wit blijft het goed doen en is tijdloos. 


Landelijk taupe
Taupe wordt veel binnen gebruikt, maar komt nog weinig voor buiten, terwijl dat prima kan. Het heeft een warme elegante uitstraling. Met name past het mooi in de landelijke sfeer. Bekijk eens de exclusieve kleuren van Pure & Original, deze geven een prachtige eigen uitstraling met een uniek resultaat.
 

Scandinnavisch invloeden
Zweeds rood, vergrijsd groen en naturel houtwerk; drie kleuren die passen bij de Scandinavische sfeer. Binnen is het een trend en waarom niet buiten? In de nieuwbouwwijken zie je op dit moment veel. Het geeft een vrolijk resultaat vind ik zelf. Het moet wel bij het huis passen, zodat de kleur goed tot zijn recht komt en het het gewenste effect geeft. 


Hollandse authentieke kleuren
Grachtengroen, Geldersblauw, Engels rood, Bentheimer geel. Van oudsher worden deze kleuren al toegepast op de monumentale panden in de grote steden. Deze kleuren geven een rijke uitstraling. Tegenwoordig zie je deze kleuren ook in de hedendaagse bouw. Grachtengroen is een van de meest populaire kleuren in combinatie met mergelwit. Ter inspiratie zou je eens  een dagje Amsterdam kunnen plannen langs de grachtenpanden. 


Als laatste TIP: Vraag of leen wat stalen bij jouw Decokay in de buurt zodat je de juiste kleurkeuze kan maken. Om de kleur goed te kunnen bekijken doe je dit buiten in het daglicht. Goed verfseizoen! 

 

Deze blog is gepost door, Daniëlle Jonker-Visser

Interieurontwerper Daans Interieuradvies
Styliste en verkoopadviseur Decokay Hellevoetsluis

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP