STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Zilt zeezicht om bij weg te dromen…

geschreven door

Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.

Zilt zeezicht om bij weg te dromen…

Mijn grootouders woonden vroeger recht tegen het Schevenings duin en strand aan. Als kind was dat fantastisch! We maakten tochten, bouwden hutten, en dipten onze tenen ongeacht het seizoen in zee.

Sinds lange tijd keerde ik terug naar dat deel van mijn jeugd door de stad Den Haag te ontdekken tijdens een midweekje vakantie. We overnachtten in het Beach Hotel - mét zeezicht natuurlijk. De kamers zijn daar - op z'n zachtst gezegd - een gedurfde mix van stijlen. Over smaak valt niet te twisten, maar ik vond het vooral knap hoe je op een paar vierkante meter toch diepte en stijl kunt creëren. Op de wanden prijkt fotobehang met vissers- en zeezicht taferelen. Met visnetten als repoussoir wordt een diepte effect bereikt.

Over vissers en diepte gesproken, Panorama Mesdag hoorde erbij natuurlijk. Met het wenteltrapje omhoog, dat levensgrote schilderij, en dan die truc met die klomp, die - toen en nu - reusachtig leek. Zoete herinneringen, die ik wilde vasthouden in het echt. Ik had gedacht aan fotobehang van mijn zelf geschoten foto's, maar het was meteen duidelijk dat dit niet ging lukken. Dus ging ik op zoek naar wandgrote afbeeldingen van zeegezichten.

Behang met een schilderij van Isaac Israëls raakte de juiste snaar. Een heldere, frisse dag aan het strand, tijdloos, zonder klederdracht en driemasters. Een complete wandvullende mural dus. Hij prijkt inmiddels boven mijn massief houten bed. Het natuurlijke hout in combinatie met deze relikwie van jeugdherinneringen doet het daar bijzonder goed. Ik twijfel nog over een klomp op de voorgrond…

 • Pin It
Toppoint A House of Happiness Sikkens Pure & Original COREtec JAB Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design vloeren Decokay Design Verf Desso Wijzonol Interfloor Holland Haag Luxaflex Sigma Decokay Design Gordijnen AS-Creation Eijffinger BN Wallcoverings

Wil je ook een statement maken op de muur?

Bekijk al onze murals in jouw dichtstbijzijnde Decokay-winkel!
MAAK EEN AFSPRAAK BELLEN GRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 
 • Werelds behang voor nóg meer sfeer in huis
  Behang waarbij je je ver van huis, en tegelijkertijd thuis voelt. Kan dat? Jazeker. De behangcollectie Ethnic Origin van A.S. Création biedt een bijzondere combinatie van oriëntaalse prints en motieven, en kleuren die warmte brengen in huis. Je kunt ernaar blijven kijken!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP