STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Muur en deuren dezelfde kleur - wow!

geschreven door

De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?

Muur en deuren dezelfde kleur - wow!

Eenvoud heeft een bijzondere kracht. Zonder poeha of pretenties iets oogverblindends neerzetten, is alleen nog best lastig. Hoe doen die beroeps stylisten dat toch?

Ik wring mezelf al jaren in bochten om die chique, woordeloze kracht in mijn dertiger jaren woning te brengen. Ik zeg niet 'bij elkaar geraapt zooitje' want er zit wel degelijk denkwerk achter. Maar toch… Veilig, ik hield het tot op heden altijd veilig. Ik heb ook geen zin om elk jaar weer een nieuwe trendy kleur aan te moeten brengen. Helaas voor de doe-het-zelf zaak ben ik dus niet de beste klant. Tot vorige maand in elk geval. Gruwelijk, wat heb ik veel geld uitgegeven aan verf… Maar onbetaalbaar, wat een prachtig resultaat!

Ik had al vaker in de woonbladen gezien dat het soort van hip was om deuren en muren in dezelfde kleur te verven. Soms ook nog de lijsten, of één van twee. Erg mooi vond ik dat meteen. Alleen, durven hè, dat was wel een dingetje. Zeker als je dan op zoek moet naar de juiste kleur.

Het mocht niet te dominant - want moest tijdloos zijn. Niet te druk - want ik hou van natuurlijk. Niet te donker - want dan wordt het zo klein. Kortom, ik wist precies wat ik níet wilde. Maar wat wél? Die dertiger jaren woning van mij heeft nog van die messing deurknoppen. Dat gaf uiteindelijk de klapper qua inspiratie. Enorm gedurfd, maar met resultaat stelt niet teleur.

Ik koos ervoor om in de hal, met twee deuren, omlijst door muur ernaast en erboven, voor warm goud te gaan. Let wel, niet zomaar een muurverfje, maar een poedermatte muurverf. (Dit om een eventueel bordeel-effect te voorkomen.) Voor de deuren gebruikte ik een eveneens ultra matte houtverf in dezelfde kleur: Warm Gold, Decokay’s woonkleur voor 2023.

Tip: vervang daarna de messing deurknoppen voor strakke, matzwarte. Iets met dat overdaad toch schaadt, en dat glansgraden ook moeten matchen…

 • Pin It

Ook toe aan een nieuwe kleur op de muur?

Onze stylisten helpen je graag verder
STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP