STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel

geschreven door

Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel

Als de extra’s er gratis bijkomen, is dat altijd fijn... Ik had mijn zinnen gezet op een stenen vloer in de keuken en bijkeuken. Daar had respectievelijk zeil en hout gelegen. Beide hadden een overstroming tijdens een hoosbui van ongekend formaat niet overleefd.

Juist omdat de waterleidingen in Nederland (klaarblijkelijk) niet bestand zijn tegen deze hoeveelheden water - aldus de gemeente - leek het mij goed om dit keer voor waterbestendig materiaal te gaan.

Máár, verzekeringen gooien roet in het eten. Een verlijmde vloer valt namelijk niet in alle opzichten onder de garantie! En zowel steen als pvc moeten verlijmd worden… En dat waren nou juist de materialen waar ik wat mee kon qua vochtbestendigheid.

Tot de verkoopster in de showroom tegen me zei: ken je pvc-vinyl al? Uh - nee. Weer wat nieuws blijkt. Het is net zo hard als pvc qua toplaag, alleen is de onderlaag soepel, en voorzien van een ondervloer, waardoor het naadloos en zonder ondervloer of lijmen gelegd kan worden. (En geen naden, betekent geen vocht ertussen.)

Alleen is functie noodzakelijk, maar stijl dus belangrijker. Zo kies ik ook mijn auto’s (zwart) en wasmachines (zwart) uit. Ik ben een traditionele vrouw. Meestal bel ik dan gewoon eerst mijn vader… Bij deze aankoop vertrouwde ik op de know-how van de vloeren-mevrouw.

Mijn volgende vraag was dus: is dit er ook in echt natuurlijk steenmotief? Wat ze liet zien was namelijk allemaal hout. Eiken brede of smalle planken, visgraat, in allerlei kleurvariaties. Prachtig hoor, maar niet wat ik in mijn hoofd had. Haar ogen twinkelden en een paar meter verderop liet ze me stalen zien van terrazzo, gietvloer, marmer, en basalt! Daartussen zat dat schitterende lavasteen met koperen spikkels dat ik gezien had. Zelfs het reliëf kon je voelen. Verkocht!

Die extra’s, dat het goed met vloerverwarming kan, dat het ‘s zomers lekker koel is en ‘s winters lekker warm, of dat ik er met naaldhakken op kan lopen… Ach, bijzaak voor mij. Als de liefde op het eerste gezicht is ingeslagen, gaat de ratio overboord - tot de volgende overstroming.

  • Pin It

Ben jij ook verkocht door deze vloer?

Bekijk alle variaties in onze winkel!
MAAK EEN AFSPRAAK BELLEN GRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
    De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
  • Vroeger was niet alles beter…
    Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
  • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
    Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP