STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een haat-liefde verhouding met de elementen…

geschreven door

Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

Een haat-liefde verhouding met de elementen…

Herkenbaar? Hoezeer we ook van de charme van de zomer en de winter houden, de meeste mensen hebben regelmatig een dubbel gevoel bij het seizoen van het moment… 

Je verlangt naar een berg sneeuw, maar bibbert van de kou en hoopt dat het gauw weer warm wordt. Hetzelfde geldt voor warme zomers. Je verlangde de hele winter naar de warmte, en nu hij er is, kan je bijna niet meer nadenken of werken van de hitte. Die tegenstrijdigheid is inherent aan ons ‘vier seizoenen in één dag klimaat’. Je kunt nooit eens lekker wennen... 

Nu voel ik me verwend met alle beschikbare comfort binnenshuis hoor. De kachel lekker aan, gordijnen dicht, en als die eerste zonnestralen komen, gooi ik alles open en kan er geen genoeg van krijgen. Maar juist die zonnestralen kunnen mij ook een sterk gevoel van haat-liefde geven. 

Ik vind zelf dat ik mijn zaken al best aardig geregeld heb… Antraciet grijze inbetweens voor het raam, met daarachter zwarte gordijnen met barok dessin in zilverdraad. Een mooi setje dus. Alleen, is het in de zomers snikheet binnen, en komt het licht gewoon door de zilverdraadjes heen. Bovendien zit ik compleet in het donker als ik (uit frustratie tijdens het werken) de gordijnen dicht trek… 

Binnenzonwering is het antwoord op al mijn luxeproblemen begrijp ik van een vriendin. Als ik me erin verdiep, voel ik alweer een dubbel gevoel opkomen. Ik kan een blackout voering laten toevoegen aan de donkere gordijnen, maar dat lost het probleem van in het donker zitten niet op. Misschien zijn jaloezieën of shutters wel de oplossing… dan kan ik zelf de hoeveelheid zon die naar binnen komt doseren.

Een andere optie, die overigens beter bij mijn interieur past zijn dupligordijnen met backing/coating. Deze schijnen echt ideaal te zijn voor dit doel. Ze laten wel licht door, maar geen UV-stralen. Ze weren de warmte, én de kou. Ze kunnen deels open en/of dicht… Doe mij zo’n alles-in-één oplossing en ik ben van mijn eeuwige ambivalentie verlost! 

 • Pin It

Weten wat jouw beste opties voor zonwering binnen zijn?

Bekijk ons aanbod in de winkel, we adviseren je graag!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…
 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP