STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen

geschreven door

Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 

Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen

Wie ook in een monumentaal pand woont, weet dat je gebonden bent qua kleur, als je de buitenboel wil gaan schilderen. In mijn geval was dat monumentengroen… Oké, ik ben nooit erg goed geweest met binnen de lijntjes kleuren, maar hier kwam ik niet onderuit. 

Naar de winkel getogen voor advies, want schilder ervaring heb ik inmiddels ruimschoots, maar er komt steeds zoveel nieuws op de markt, dat ik echt even het beste wilde halen. Ik wil weer voor tien jaar klaar zijn, geen vijf! 

Kwaliteit kopen, loont. Dat kan ik zien aan de huidige verflaag. De hoogglans buitenlak heeft gedaan wat ze beloofden. Het is nu acht jaar geleden, en ik wil voorkomen dat er kleine haarscheurtjes in de verf komen, dan kan ik namelijk niet meer met een dekkende lak aan de slag. 

Als er eenmaal vocht in het hout zit, moet het ademende beits worden, of systeemverf, zodat het vocht er ook weer uit kan. Maar hoe goed ook, dat geeft toch wat minder lang bescherming. Alle kozijnen en deuren dus netjes (en prachtig, al zeg ik het zelf…) monumentengroen in de buitenlak gezet. 

Maar, een stukje 'dichterlijke vrijheid' heb  ik wél in mijn achtertuin… Waar het tuinhuis nodig een likje verf moet, en het tuinmeubilair en de schuttingen bijpassend groen zijn van de mossige aanslag… 

Het is nog fris, terwijl ik de warme zon op mijn bol voel. En krijg energie om door te gaan. Dat kan ook perfect nu, want schilderen bij te felle zon, vorst, of regen, gaat niet, maar dit prille lenteweer is ideaal! 

De nieuwe houten hoekbank zou geïmpregneerd moeten zijn, maar ik zie gewoon dat het niet doet wat het moet doen… Ook de schuttingen hebben al lang hun beschermlaag verloren. Leuk: kleur bekennen. De tuinmeubels worden camel, een donker okergeel! De schuttingen heb ik met hogedrukreiniger schoongespoten en (met dank aan vrienden) opgeschuurd, en van een blanke beits voorzien. Een harmonieuze eenheid is het resultaat.

'Modern monumentaal', doop ik het geheel…

 • Pin It

Weten welke buitenverf het beste is voor jouw buitenboel?

We adviseren je graag persoonlijk
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Nederland, buitenboelverfland! 
  Buiten schijnt de zon. Heerlijk! En omdat er over een aantal maanden weer regendruppels in plaats van zonnestralen op je ramen kletteren, is het nu dé tijd om je kozijnen te schilderen. Of juist niet? Wanneer is eigenlijk het perfecte moment om met de verfkwast aan de slag te gaan?
 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP