STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Diervriendelijke horren - een breed begrip…

geschreven door

Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

Diervriendelijke horren - een breed begrip…

Er zijn zo van die dingen waar je prima je ogen voor kunt sluiten… Maar die uiteindelijk toch gaan jeuken als je ze te lang negeert. In dit geval heb ik het over muggen in huis de hele zomer! 

Het schaars geklede geren om middernacht heeft zijn tax bereikt. Wankel balancerend op bed, met wat voorhanden is om zo het plafond (uiteraard) te kunnen bereiken. Jaren geleden plaatste ik boven een provisorische inzethor, en beneden hangt een kralengordijn bij de tuindeur. Maar dat vliegt letterlijk z’n doel voorbij.

Kortom, geen halve- maatregelen meer voor mij; vaste horren. Beneden en in de slaapkamer. Want in de huiskamer loop ik de hele zomer achter bromvliegen aan te jagen. En ik vind het zó zielig die tennisracket elektrocuteer dingen! Dat je ze helemaal hoort knetteren, gruwelijk… Nog los van het feit dat we die beestjes buiten hard nodig hebben. 

Maar er is nog een dingetje. Onze koningin - uh kat - is gewend (ik weet het…) dat ze aanklopt, en we haar binnenlaten door het raam. Ze gaat wel met frisse tegenzin naar buiten door het kattenluik, maar als daar een hor voor zit kan dat natuurlijk niet meer. 

Ik kreeg bij de vakhandel het advies om alle horren op maat te laten installeren, tot op de millimeter passend. Alleen dan ben je verzekerd van een mug loos huis. Dat kan tegenwoordig trouwens ook met pollengaas! Dat is zo geavanceerd dat het hooikoorts symptomen binnen bestrijdt. Dat gaas is zo geladen, dat het zowel pluizen als pollen afweert. Oké, ze had me volledig overtuigd… 

Voor een deur is een plissé hordeur vaak de beste oplossing. Maar het kattenluik gooit bij mij roet in het eten. Daarom adviseerden ze mij een vaste hordeur met kattenluik. Ze hadden ook extra sterk (huisdier proof) gaas, dat zou voor honden dan weer een prima oplossing zijn…

En nu hebben we dus super chique horren op maat! Waar poes ‘gewoon’ doorheen kan lopen. Oftewel, zij klopt aan, wij laten haar binnen via de draai hordeur voor het raam, die automatisch zachtjes achter haar sluit... Zij wil naar buiten, wij rammelen met snoepjes, en kirren als kersverse ouders als ze het kattenluik gebruikt! 

 • Pin It

Zoek je echt goede, maar zeker ook mooie horren?

Bekijk ons aanbod in de winkel, we adviseren je graag!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Bromvliegen, wespen, muggen - opvliegen!
  We doen er tegenwoordig alles aan om de insecten stand op peil te houden. Lepeltjes suiker, insectenhotels, beplanting, noem maar op. Maar binnen willen we ze liever niet! Zijn ze eenmaal binnen, dan worden ze ‘vogelvrij’ verklaard. Horren zijn dan dé milieuvriendelijke oplossing.
 • Raamdecoratie; vergeet ook de functie niet!
  Raamdecoratie is een term die tegenwoordig veel beter van toepassing is dan de term ‘raambekleding’. Er is aanbod van de meest schitterende inbetweens- tot aan rijke overgordijnstoffen. En van vernuftige zonwerende dupligordijnen tot plissés. Kunstwerkjes voor je ramen dus. Soms spreken we zelfs van zonwering voor binnen.

DECOKAY BLOGS

 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Geplette muggen op de muur zijn verleden tijd!
  Heerlijk die hogere temperaturen: ramen en deuren open! Maar dat betekent ook dat de insecten van buiten de weg gemakkelijk naar binnen vinden. Er is maar één remedie: horren voor alle ramen, zodat we alles wat zoemt en steekt buiten de deur kunnen houden.
 • Een hor als wapen tegen malaria
  Muggen... we hebben er allemaal last van. Maar waar wij alleen maar last hebben van wat jeuk of gezoem is elders in de wereld de steek van een mug levensgevaarlijk. Wat kunnen wij doen aan de bestrijding van malaria? Sta stil bij Wereld Malaria Dag op 25 april.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP