STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’

geschreven door

Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.

Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’

Strakke raambekleding valt vrijwel altijd in het kozijn, of strak daartegenaan. Er zijn bepaalde huizen (en ruimtes) waar dat gewoon het mooiste is. De keuken en badkamer (waar ik wat voor zocht) vallen daar sowieso onder, dus ik mocht even ‘uit mijn natuurlijke huid’ kruipen.

In dit soort zoektochten naar nieuwe raambekleding, vind ik het wel eens jammer dat ik in een oud pand woon. Van die mooie strakke elektrische rolgordijnen zouden toch ook wel heel kek zijn. In één handbeweging draai je het licht ‘open of dicht’. Dan krijg ik echt zo’n gevoel van nihilistisch wonen, industrieel wonen, Zen- en Japans- of Scandinavisch wonen. Gewoon, ruimtelijk. Maar gelukkig gaan de ontwikkelingen razendsnel en kun je tegenwoordig ook gordijnen met gemotoriseerde rails ophangen!

Duo rolgordijnen, paneelgordijnen, en van die nieuwe, gave ‘gordijnen’ met een scherpe vouw vind ik bijvoorbeeld ook prachtig. Ze geven echt een fris en opgeruimd gevoel (I wish, in mijn kneuterige stulpje). Als je in films wel eens van die panden met veel grote ramen ziet, uitkijkend over het riante zwembad… Tien tegen één dat daar één van die nieuwe snufjes voor het raam hangt. Ook moderne, met stof beklede lamellen lijken trouwens in niets op die harde witte kantoor-exemplaren, van vroeger.

Echt even een categorie apart waar ik lekkerbekkend naar kijk, zijn plissé gordijnen. Niet in de laatste plaats omdat je ze top down/bottom up kunt bedienen. Zo prettig is dat, gewoon precies het pure daglicht binnen kunnen laten waar jij dat wilt. Plissés zijn een behoorlijke shapeshifter in veel interieurs. Je ziet ze terug in basic interieurs, maar zeker (juist!) ook in romantische. Net als vouwgordijnen en dupligordijnen trouwens. 

In de badkamer werden het bij mij dan ook uiteindelijk vochtbestendige, witte plissés. Fijn tegen de inkijk, en overdag gewoon lekker open met uitzicht. En ik zat toch al met die lelijke witte tegeltjes. Eenheid.. is alles, dan maar uitvergroten.

 • Pin It
Pure & Original Wijzonol Toppoint Decokay Design vloeren BN Wallcoverings Luxaflex Decokay Design Gordijnen Holland Haag A House of Happiness AS-Creation Sikkens JAB Desso Decokay Design Verf Sigma Interfloor COREtec Eijffinger Decokay Design Raamdecoratie

Nieuwe raambekleding uitzoeken lastig?

Kom naar de winkel voor compleet advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of dupligordijnen) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP