STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Gordijnen - zacht en warm aangekleed

geschreven door

Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.

Gordijnen - zacht en warm aangekleed

Voor mij is het nooit de vraag geweest óf ik voor gordijnen zou gaan… Althans, overgordijnen. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik een jaren dertig woning heb, met nog van die lelijke radiatorbuizen aan de zijkanten van het raam. Een euvel dat overgordijnen perfect kunnen maskeren. 

Persoonlijk vind ik een combinatie van overgordijnen en semi transparante gordijnen ook het mooiste. Bij mijn smaak en interieur, maar ook bij mijn huis, staat de combinatie van een harde raambekleding met gordijn gewoon minder mooi. Voor elk interieur geldt wat mij betreft dat de stijlen goed ‘in sync’ moeten zijn voor mijn gevoel. 

Je moet de gordijnen dan wel tot op de grond laten hangen uiteraard. De warmte is in de avond toch al binnen en gordijnen sluiten de kou die via de ramen komt, weer buiten. Dat heft elkaar dus op. Want gordijnen tot op de vensterbank… Dat is vaak een noodzakelijk kwaad, dus als het niet hoeft... Terwijl gordijnen tot op de grond juist krachtige luxe uitstralen. 

De ideale combinatie is voor iedereen anders. Voor mij was de eye opener van de eeuw een mix van dingen die echt even ander gingen dan ik gewend was. Ik kende alleen maar het riedeltje ‘enkele, dubbele of triple plooi’. Dit keer ben ik echter voorbeelden in het echt gaan bekijken, en viel voor een heel mooi golvende wave plooi (met bijpassende gordijnrails). De statigheid die dat alleen al geeft is magnifiek. 

Het tweede was de stof. Het enorme verschil met andere keren was dat ik vooral online naar kleur keek. Dit keer heb ik me laten leiden door het materiaal van de stof zelf, en heb ik stalen meegenomen om dit te matchen (ook met de plooi!). 

Het klinkt een beetje vergezocht misschien, maar het materiaal blijkt zelfs nog belangrijker dan de kleur! Denk aan mat, grof geweven versus glans, en glad. De ultieme gordijnen geven hetzelfde ‘gevoel’ als jouw stijl. 

 • Pin It
Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design Verf Sikkens Holland Haag Decokay Design Gordijnen Wijzonol Sigma dib A House of Happiness Decokay Design vloeren Interfloor COREtec BN Wallcoverings Toppoint Luxaflex Desso AS-Creation Pure & Original JAB Eijffinger

Nieuwe gordijnen uitkiezen?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of dupligordijnen) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP