STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Harde raambekleding sfeerbepalend

geschreven door

Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

Harde raambekleding sfeerbepalend

‘De devil is in the detail’, realiseer ik mij maar al te vaak, als het gaat om interieur design. Jarenlang zocht ik naar manieren om wat meer eenheid te creëren in mijn woonstijl, en deze wat meer herkenbaarheid te geven. 

Herkenbaar? Dat je denk wat is ‘mijn stijl’ eigenlijk? Wanneer je kijkt naar het bij elkaar vergaarde boeltje door de jaren heen… Sinds ik echter niet meer zozeer probeer om stijlen te matchen, maar meer om materialen te laten versmelten, gaat het aanzienlijk beter. Het totaalplaatje was vooral dat ik vondsten van de vintage winkel aanvulde met wat goedkope prullaria. 

Tót ik dus op een dag ontdekte dat mijn hout vloekte. Wat zegt u nu? Jawel, écht. Ik had een mango houten eettafel naast een oud eiken kastje, gelakt naast ongelakt hout, en de gordijnen glansden met een zwart goudlamé dat werkelijk kant noch wal raakte bij de rieten rolgordijnen tegen de inkijk.

Materialen zijn eigenlijk nog belangrijker dan stijl, kwam ik achter. Hout is warm, aluminium en kunststof zijn wat koeler. En welke soort hout (althans qua kleur) speelt een grote rol. Zo matcht bamboe perfect met het ‘oranje’ mango hout, en bijt het donker gelakte eikenhout met natuurlijk ademende houtsoorten. Daar waar kunstof juist weer heel kek samen gaat met traditioneel bewerkt hout.

Ik had twee keuzes: alle donkere hout behouden, en meer de etnische kant op gaan, of het natuurlijke hout omarmen, en het Urban Ibiza gevoel versterken. Ik koos voor dat laatste en deed al het gelakte en donkere hout weg. Daar hinkte ik nog even op twee gedachten, want harde raamdecoratie in de vorm van shutters, is een lang gekoesterde droom van me. 

Maar doordat het alternatief, jaloezieën, er ook in bamboe is, kreeg ik die ideale combinatie van top- en onderlaag over de hele raambreedte. Zo zie je, je hoeft niet meteen alles te vervangen, je moet je alleen afvragen wat je écht wil behouden. Net als met alles in het leven...

 • Pin It
Decokay Design Gordijnen Decokay Design vloeren JAB Eijffinger Wijzonol BN Wallcoverings Luxaflex A House of Happiness COREtec Toppoint Holland Haag Interfloor Pure & Original Sigma Decokay Design Verf Desso Sikkens Decokay Design Raamdecoratie AS-Creation

Gevallen voor jaloezieën?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of dupligordijnen) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP