STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Kleuren kiezen voor je interieur moeilijk? Welnee!

geschreven door

Ik had het zo mooi uitgekozen, de nieuwe kleur voor in mijn huiskamer. Na jarenlang groen, wilde ik nu een neutralere tint. Maar toen mijn nieuwe kleur er eenmaal op zat had ik spijt. Het ‘frisse’ effect dat ik in mijn hoofd had, kwam helemaal niet uit de verf!

Kleuren kiezen voor je interieur moeilijk? Welnee!

Ai, had ik nou maar naar mijn dochter geluisterd. Saai, zei ze, toen ik met de verfpot gebroken wit in mijn handen stond. Ik keek haar aan en haalde mijn schouders op. Ik zuchtte en zei niets. Deze kleur ging het worden, ik wist het zeker. 

Eerlijk gezegd was ik er niet helemaal over uit, maar ik was al drie keer van gedachten veranderd en ik wilde de volgende dag toch echt beginnen met het schilderen van de huiskamer. Na jaren van groen, zouden de muren nu gebroken wit worden. Een neutrale kleur, waar alles bij zou passen. 

Eenmaal met de verfroller in mijn handen sloeg de twijfel toe. Zo’n groot oppervlak, zou dat niet ontzettend eentonig worden? Hoe verder ik kwam, hoe minder ik zag van het frisse effect dat ik in mijn hoofd had. Ik herinnerde me het woord dat mijn dochter had gezegd en stiekem vond ik dat ze gelijk had. Maar ik wilde me natuurlijk niet laten kennen, dus bedacht ik een oplossing. In het zitgedeelte van de huiskamer liet ik het gebroken wit, omdat het daar zorgde voor een licht en rustig geheel. Bij de eettafel, waar de lichtinval heel anders is, koos ik toch een andere kleur… terracotta.

Later die dag kwam mijn dochter verbaasd de huiskamer binnen. ‘Je zou toch….’ Voordat ze haar zin af kon maken riep ik wat ze graag wilde horen: ‘Je had gelijk. Het werd een beetje saai, dus heb ik er nog een kleur bij gedaan.’ Ze glimlachte en plofte neer op de bank. En zo zijn we allebei tevreden met onze nieuwe huiskamer kleuren: gebroken wit en terracotta: een interieur dat helemaal uit de verf komt!

 • Pin It
Desso A House of Happiness Eijffinger Pure & Original Luxaflex Decokay Design shutters BN Wallcoverings Holland Haag JAB Decokay Design Gordijnen Wijzonol Decokay Design vloeren COREtec Toppoint Sigma Decokay Design Verf AS-Creation Decokay Design Raamdecoratie dib Sikkens Interfloor

Graag persoonlijk advies over jouw kleuren?

Neem een foto mee naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…
 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP