STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Woontrends 2022 - go with the flow!

geschreven door

Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 

Woontrends 2022 - go with the flow!

Als het om smaak gaat, heb ik zeker wel een mening. Maar als ik één ding geleerd heb in de loop der jaren, is het dat (ook) ik niet immuun ben voor trends! Trends staan dan ook niet helemaal op zichzelf als marketinginstrument. Stromingen in het modebeeld en design, staan namelijk meestal in relatie tot sociale en maatschappelijke ontwikkelingen. 

De woontrends voor 2022 staan wat dat betreft in verhouding als een diepe teug adem tot drie minuten onder water… Wat er dan gebeurt, is een herwaardering van het leven. 
Dat gevoel vertaalt zich qua woontrends in drie belangrijke pijlers: 

Herwaardering gratis geluksgevoel: de natuur!
Nostalgie voert de boventoon. Duurzame keuzes, natuurlijke materialen en ronde, organische vormen, zijn terug. Een onmiskenbare invloed van de 70’s. Rustige natuurtinten zijn favoriet zoals beige, taupe, mosgroen en zachte pastels. Urban invloeden (90’s) zorgen ook voor een opleving van de combinatie geel/blauw (met zwart wit), wat beter past in robuuste, moderne interieurs. 

Bewustwording 
Van onze koopdrift, maar ook van onze invloed op het milieu. Kwaliteit komt boven kwantiteit te staan, het moet goed voelen. Glas is ook erg duurzaam. De trend van stalen deuren is dan ook in opkomst (voor wie het kan betalen…) zelfs in messing en koper! Materialen zijn verder: marmer, graniet, geolied hout, en milieuvriendelijk plastic. ‘Voelbare stoffen’ zoals velours , teddy, hoogpolig tapijt en geribbelde of geplooide stoffen zie je veel. 

Herwaardering van de eenvoud
Less is more in interieur in ‘22, en dat zorgt voor multifunctionele oplossingen voor werken, sporten, slapen en badderen. Het worden inspirerende plekjes voor onszelf, die met flexibele scheidingswanden van canvas, glas of gordijnen af te scheiden zijn. (Ik kan erover meepraten want mijn huiskamer is nu een design ‘sporthoekje’ rijker.)

Hoe duidelijk jouw smaak ook tot uiting komt in je interieur, een frisse wind eens in de zoveel jaar zorgt ervoor dat jouw stijl meebeweegt. Passen die gordijnen eigenlijk nog wel? En is dat saaie wit op de muur niet eens toe aan een make over? 

 • Pin It
Eijffinger Sigma BN Wallcoverings AS-Creation Desso Sikkens Decokay Design vloeren Decokay Design shutters Luxaflex COREtec dib Decokay Design Gordijnen A House of Happiness Pure & Original Wijzonol Decokay Design Raamdecoratie JAB Interfloor Holland Haag Toppoint Decokay Design Verf

Passen de trends voor '22 in jouw interieur?

Neem je foto mee naar de winkel voor advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…
 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP