STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Scandinavisch wonen 2.0!

geschreven door / vrijdag, 12 november 2021

Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.

Scandinavisch wonen 2.0!

Ik ben niet bekend met enig Scandinavisch land. Zweden staat echter al heel lang hoog op mijn verlanglijst als vakantieland. Waarom? Evident. Prachtige vrije natuur, waarin je mag wildkamperen en fikkie stoken! Die ‘Pays Nordique’ trekken mij wel dus… 

Maar de woonstijl… Dat zou voor mij een te grote omschakeling zijn. Tenminste, dat dacht ik altijd. Totdat ik de laatste tijd een hele subtiele verandering opmerkte die me wel aansprak. Noem het Scandinavisch wonen 2.0 als je wilt. De basis is nog steeds super herkenbaar.

De Zweden weten namelijk hoe ze het licht moeten omarmen. Het is het land van de middernachtzon, maar ook van de wintermaanden waarin de zon in Noordelijke delen zelfs helemaal niet boven de horizon uit komt. Dat zie je terug in een licht interieur! 
De basis bestaat uit zachte crème-, witte-, beige- en grijstinten. Het bruin komt van het (blonde) hout. Natuurlijk geolied hout, gebeitst hout, lichte white wash kalkverf en krijtverf. Nieuw, zijn echter de accentkleuren met pastel, mosgroen, of zelfs zwart! 

Oók nieuw, en daar sloeg ik dus meteen op aan, is de integratie van ronde vormen met vintage meubels. Scandinavisch design is van oudsher strak. Strakke lijnen, zoals de tafel en bank en schilderijtjes aan de wand. Maar ze zijn ook dol op ‘loppis’, het zweedse woord voor rommelmarkt dat komt van ‘loppmarknad’. En juist deze voorliefde brengt mij nader tot deze van oudsher landelijke woonstijl. 

Schuim de rommelmarkten af, plaats enkele losse vintage design meubelen met ronde vormen, en je bent op weg naar Scandinavisch wonen 2.0. Maar let op; geen tierelantijnen - maar strakke lijnen!
Voeg er nog een paar van die populaire stalen deuren (wit óf zwart!) met glas aan toe, en je nieuwe Scandinavische look is compleet. Stalen deuren te duur? Je hebt ze ook in hout tegenwoordig... 'staal look' gekker moet het niet worden.

 • Pin It
Eijffinger Toppoint dib Pure & Original Unilux Holland Haag AS-Creation Desso Decokay Design Verf BN Wallcoverings Sikkens Wijzonol Interfloor Decokay Design vloeren Sigma Decokay Design Gordijnen Decokay Design Raamdecoratie JAB Decokay Design shutters COREtec Luxaflex A House of Happiness

Precies weten wat wel of niet past in de nieuwe Scandinavische woonstijl?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP