HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Duurzaam Decokay wonen

gepost door / donderdag, 7 december 2017
Duurzaam Decokay wonen


SmartStrand:

Tapijt van SmartStrand; waarvan de vezels bestaan voor 37% uit natuurlijk zetmeel. Deze garens zijn momenteel de meest milieuvriendelijkste op de markt. Bij de productie van de SmartStrand Triexta-vezel is maar liefst 30% minder energie nodig dan voor andere vezels. Het volledige productieproces stoot bij gevolg 63% minder CO2 uit dan dat van andere synthetische vezels. Het garen van SmartStrand heeft een gesloten celstructuur waardoor vloeistoffen of vocht nooit door de vezels worden geabsorbeerd. Dat kenmerk van de vezels is blijvend en verandert of vermindert niet door de jaren heen. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat elke SmartStrand-kwaliteit gedurende zijn volledige levensduur bestand is tegen vlekken en vuil. Als het tapijt per ongeluk toch bevlekt raakt, dan kunnen de vuile deeltjes meestal met zuiver water worden afgewassen zonder sporen achter te laten.A House of Happiness maakt heel succesvol gordijnenstoffen van gerecycled katoen: restmateriaal uit de T-shirtproductie is heel goed her te gebruiken om de meest prachtige stoffen van te maken. Er is ook gordijnstof in de collectie die voor een groot gedeelte bestaat uit gerecyclede polyester, afkomstig uit hergebruik van weggegooide waterflesjes. Ingezamelde flessen gaan naar de verwerker waar ze worden gesorteerd, gemalen en gewassen. Daarna verwerkt een fiberproducent de grote balen met plastic snippers: de gemalen flessen worden gesmolten en deze worden gesponnen tot een draad. Van deze draad wordt uiteindelijk de gordijnstof geweven.

De recent gelanceerde ‘groene’ najaarscollectie bestaat niet enkel uit 100% duurzame en gerecyclede stoffen, ook hebben zij een start gemaakt met een nieuw drukprocedé waarmee we 80% water besparen (dat is ongeveer 1000 liter per rol van 50m!). Alle prints van de najaarscollectie zijn gemaakt met dit nieuwe drukprocedé en zij gaan zowel het aantal gerecyclede stoffen als het aantal prints met het nieuwe drukprocedé uitbreiden in de komende collecties.

We willen allemaal toch meewerken aan het verminderen van afval?Muurverf van Sigma Air Pure is een innovatieve herwinbare (biobased) verf met een luchtzuiverende werking. De lucht die we in onze woningen inademen kan vervuild zijn door een aantal gevaarlijke vluchtige organische stoffen (VOS ) die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Formaldehyde behoort tot deze stoffen en is, in verhoogde concentratie, één van de meest schadelijke stoffen in de binnenlucht. De verf haalt tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en levert daarmee een positieve bijdrage aan de woon- en leefomgeving van bewoners. De muurverf laat zich makkelijk verwerken en geeft een supermat eindresultaat. Naast dit esthetische effect draagt Sigma Air Pure bij aan een beter binnenklimaat. Bovendien maakt u met deze supermatte muurverf ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. Sigma Air Pure is 45% biobased en de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled materiaal!

Welke maatregelen kun je zelf nemen om milieubewust en comfortabel te kunnen wonen?

Deze blog is gepost door, Janneke Potuyt

Janneke Potuyt  is interieurontwerper en stylist bij Potuyt interieurstyling & advies en verkoopadviseur bij Decokay Steenwijk.
 • Pin It

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

 • 16 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Advies
  Een Basic woonstijl past in elk huis
  Wil jij het gevoel van een natuurlijk interieur? Met veel hout en materialen die je terugvindt in de natuur? Dan kies je al snel voor een Basic woonstijl. En je kunt er alle kanten mee op. Laat gerust je eigen creativiteit stromen. Kom je er niet uit? Dan helpt Decokay je verder op weg.
  NAAR DE BLOG +
 • 14 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Hoogpolig tussen je tenen…
  Koude voeten, ik ontkom er niet aan in deze koude maanden. Toch kan tapijt een oplossing zijn, omdat het warmte isolerend is. En dat betekent niet alleen warme voetjes, maar ook een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen…
  NAAR DE BLOG +
 • 12 November 2018 door Willeke van Uden, in Product
  Wintervibes? Creëer je eigen warme wooneiland...
  Nu de kou het land weer in komt, zijn warmte en geborgenheid (naast sfeer en eenheid) belangrijke elementen in je huis. En die komen samen in een behaaglijk en stijlvol vloerkleed. Een vloerkleed of karpet maakt jouw interieur af. Welk kleed past in jouw interieur? Bij Decokay vind je vast het kleed van jouw keuze!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP