STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?

geschreven door

Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of dupligordijnen) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?

Ben je uitgekeken op je oude raambekleding maar heb je moeite met kiezen van een nieuwe stijl en vorm? Dan ben je niet de enige… De één zweert bij slapen in een donkere kamer, de ander wil juist ontwaken met daglicht. Persoonlijke behoeftes spelen dus een grote rol, maar persoonlijke smaak ook. 

Daarnaast heeft elke ruimte op zich ook een behoefte. Denk aan natte ruimtes zoals de badkamer, en ‘vieze’ ruimtes zoals de keuken. Of misschien is jouw kamer wel koud, en zoek je isolerende raambekleding. Elke ruimte bepaalt dus samen met je persoonlijke wensen wat voor raambekleding je kiest.

Ik geef je graag wat tips voor de nieuwste snufjes op het gebied van raamdecoratie. Wat past bij jouw interieur, kun je veel beter zelf bepalen. 

Vitrage, gordijnen jaloezieën en shutters kent iedereen wel. Het zijn de kekke innovaties die je wil weten natuurlijk!

Heb je bijvoorbeeld de makkelijk reinigbare duo rolgordijnen al gezien? Ze vallen mooi weg in het kozijn en kunnen zowel verduisteren, als het daglicht filteren, al naar gelang de stand waarin je ze zet. 

Plisségordijnen of dupligordijnen vallen ook in het kozijn (van die mooie gewafeld gevouwen rolgordijnen die vaak deels voor het raam hangen). Hun grote voordeel is dat je ermee kunt spelen; wel inkijk boven, niet onder bijvoorbeeld. (Ook verduisteren kan!) 
Inbetweens hebben de traditionele vitrage verdrongen met hun prachtige stoffen met extra specs als zonwerend, brandwerend, waterafstotend - en vooral hun moderne design.

Ken je de vroegere verticale lamellen nog? Die beschouwen we inmiddels meer als zakelijk. Maar wist je dat er geniale nieuwe varianten bedacht zijn waarin deze lamellen compleet weggewerkt zijn in golvende stof? Ideaal voor het thuis combineren van meerdere behoeftes ineen. Of wat dacht je van een gordijn uit één stuk met hele scherpe vouwen, wat juist een strak modern effect geeft.

Wat jouw favoriet ook wordt, weet dat vrijwel alles tegenwoordig met een druk op de knop elektrisch bediend kan worden... Het totaalplaatje voldoet tenslotte aan ál jouw wensen.

 • Pin It
Eijffinger dib AS-Creation Wijzonol Sigma BN Wallcoverings JAB COREtec Decokay Design Gordijnen Sikkens Decokay Design Raamdecoratie A House of Happiness Luxaflex Desso Decokay Design vloeren Interfloor Holland Haag Toppoint Decokay Design Verf Pure & Original

Welke raambekleding past in jouw huis?

Neem een foto mee, we adviseren je graag!
MAAK EEN AFSPRAAK BELLEN GRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP