STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?

geschreven door

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.

Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?

Aangezien ik zojuist een volledige interieur verbouwing achter de rug heb, en veel schrijf over inrichting, kan ik uit eerste hand meepraten over de do’s en dont’s. Toegegeven, ik liep tegen sommige problemen te laat op… Maar ik zal ze in ieder geval geen tweede keer maken. Leven is leren… Mijn lessen deel ik hier graag met je.

Eenheid is alles
Eenheid in interieur is alles. Zo merkte ik dat het heel moeilijk is om bij één kleur te blijven, en deze te ondersteunen met zacht toegevoegde kleuren. Voor je het weet heb je alles in ‘ongeveer’ dezelfde kleur grijs. Mijn basis is greige (grijs met beige) en ik kan je vertellen dat dit niet hetzelfde is als leem grijs (muren) of koud grijs (wat ik eerst koos voor de ramen). Nuances zijn essentieel dus. 

Licht in het duister
Neem verlichting in je budget op. Dat kostte mij achteraf een beste rib uit het lijf namelijk. Ik had op veel plaatsen geen praktisch licht, of juist geen sfeerverlichting, maar kon de oude lampen niet meer kwijt omdat deze de stijl doorbraken. 

Je blik op buiten
Wat je voor de ramen hangt moet honderd procent passen in de door jou gekozen stijl. Strakke duo rolgordijnen in een romantisch interieur kunnen echt niet. Of een mooi nieuw behang met bloemen, dat niet past bij het - al drukke - dessin van de gordijnen. Bij het uitzoeken van raambekleding is de kleur écht essentieel. De gordijnen vormen samen met de vloer en de muren jouw eenheid. Dat is je basis. De rest is aankleding. Functie is ook belangrijk. Zo is mijn raambediening elektrisch en onbekabeld (weer een probleem minder).

Lekker lopen en leven
Tot slot… De indeling. Niet dus… Deze neem je vanaf de eerste planning mee, zeker als je niet met snoer problemen wil klungelen - zoals ik - in een later stadium. Dit zijn nu kennelijk juist die belangrijke, finesse kneepjes. Wie vooraf rekening houdt met de looproute en praktisch gemak, kan alles bovendien veel beter op elkaar afstemmen. Daarnaast kun je dan ook alvast de kleden uitzoeken die de leefruimtes verbinden. 

 • Pin It
Eijffinger Pure & Original Toppoint Sikkens Interfloor JAB BN Wallcoverings Decokay Design vloeren Luxaflex AS-Creation Decokay Design Verf Decokay Design Raamdecoratie Desso Holland Haag dib COREtec Sigma Wijzonol A House of Happiness Decokay Design Gordijnen

'Fout' bestaat niet

Maar er is wel een beste manier voor alles...
MEER INFO

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Muur en deuren dezelfde kleur - wow!
  De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?
 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP