STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?

geschreven door / vrijdag, 17 september 2021

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.

Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?

Aangezien ik zojuist een volledige interieur verbouwing achter de rug heb, en veel schrijf over inrichting, kan ik uit eerste hand meepraten over de do’s en dont’s. Toegegeven, ik liep tegen sommige problemen te laat op… Maar ik zal ze in ieder geval geen tweede keer maken. Leven is leren… Mijn lessen deel ik hier graag met je.

Eenheid is alles
Eenheid in interieur is alles. Zo merkte ik dat het heel moeilijk is om bij één kleur te blijven, en deze te ondersteunen met zacht toegevoegde kleuren. Voor je het weet heb je alles in ‘ongeveer’ dezelfde kleur grijs. Mijn basis is greige (grijs met beige) en ik kan je vertellen dat dit niet hetzelfde is als leem grijs (muren) of koud grijs (wat ik eerst koos voor de ramen). Nuances zijn essentieel dus. 

Licht in het duister
Neem verlichting in je budget op. Dat kostte mij achteraf een beste rib uit het lijf namelijk. Ik had op veel plaatsen geen praktisch licht, of juist geen sfeerverlichting, maar kon de oude lampen niet meer kwijt omdat deze de stijl doorbraken. 

Je blik op buiten
Wat je voor de ramen hangt moet honderd procent passen in de door jou gekozen stijl. Strakke duo rolgordijnen in een romantisch interieur kunnen echt niet. Of een mooi nieuw behang met bloemen, dat niet past bij het - al drukke - dessin van de gordijnen. Bij het uitzoeken van raambekleding is de kleur écht essentieel. De gordijnen vormen samen met de vloer en de muren jouw eenheid. Dat is je basis. De rest is aankleding. Functie is ook belangrijk. Zo is mijn raambediening elektrisch en onbekabeld (weer een probleem minder).

Lekker lopen en leven
Tot slot… De indeling. Niet dus… Deze neem je vanaf de eerste planning mee, zeker als je niet met snoer problemen wil klungelen - zoals ik - in een later stadium. Dit zijn nu kennelijk juist die belangrijke, finesse kneepjes. Wie vooraf rekening houdt met de looproute en praktisch gemak, kan alles bovendien veel beter op elkaar afstemmen. Daarnaast kun je dan ook alvast de kleden uitzoeken die de leefruimtes verbinden. 

 • Pin It
Luxaflex dib Holland Haag Sikkens Desso Decokay Design Raamdecoratie Eijffinger Decokay Design Verf Toppoint Pure & Original Wijzonol Unilux JAB Sigma Interfloor AS-Creation BN Wallcoverings Decokay Design shutters A House of Happiness Decokay Design Gordijnen Decokay Design vloeren COREtec

'Fout' bestaat niet

Maar er is wel een beste manier voor alles...
MEER INFO

DECOKAY INSPIRATIE

 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.
 • Ramen decoreren je woning
  Bij een nieuwe inrichting hoort nieuwe raambekleding. Maar het mooie van de tegenwoordige raambekleding is dat je hele interieur een upgrade krijgt als je ze plaatst. Het kan - maar je hóeft dus niet voor een complete verbouwing te gaan.

DECOKAY BLOGS

 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!
 • Rustic Rosé: dé woonkleur 2022 van Decokay
  Ben jij er al uit welke nieuwe trendkleur je gaat gebruiken in je interieur? Interieur styliste Anne van Opmeer vertelt over de kleur van het jaar 2022 van Decokay: Rustic Rosé.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP