STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een babykamer van deze tijd

geschreven door / vrijdag, 6 augustus 2021

‘Weet je al wat het wordt’? Een vraag die veel gesteld wordt als je zwanger bent. Voordat het verlossende antwoord er is, ben je vaak al een tijdje bezig met het (in je hoofd) inrichten van de babykamer.

Een babykamer van deze tijd

Móet je eigenlijk weten welk geslacht het wordt voordat je de babykamer inricht? Ik weet dat er wat conventies zijn met betrekking tot meisjes-roze en jongens-blauw, maar met ‘moeten-omdat-iedereen-het-doet’, heb ik nooit zoveel op gehad. Ik heb dus twaalf jaar geleden bij de geboorte van mijn dochter gedaan wat ik altijd doe; lekker rebels. Lila muren, blauwe drijfhouten meubels, met een babyblauw ledikantje.

Maar als je ziet wat er op dit moment gemaakt wordt speciaal voor de babykamer! Mijn hemel. (Als het kon, zou je bijna nog een keer…) 

Doordat ik veel schrijf over interieur, komen alle fantastische babykamer styling collecties voorbij. En daar zitten zulke prachtige ideeën tussen dat de weemoed me bevliegt. Kijk maar eens op Instagram bij #babykamerstyling of #babykamerbehang. De babykamer inrichten is een serieuze zaak geworden.

Belangrijk bij het inrichten van elke ruimte, is een plan de campagne én het zoeken van balans. Welke sfeer en kleuren spreken je aan? Ga je voor de roze wolk - dan kun je je hart ophalen. Krijg je een stoere bink - dan kun je voor een blauw of groen gaan. Ga je voor genderneutraal, dan kun je elke kleur kiezen, maar liever geen (onrustig) geel of rood. Ga wél voor kleur, want baby’s leren door kleur de wereld verkennen, omdat vormen nog vaag zijn in het begin. 

Wat je ook doet, het is ook zaak geen overkill te krijgen. De ideale manier daarvoor is om een steunkleur te zoeken voor de door jou gekozen primaire kleur, en één wand te behangen met echt babykamer behang, waarin je deze twee kleuren zachtjes samenbrengt. Zo creëer je ondersteunend aan jouw kleuren, een vrolijke wereld vol confetti of bellenblaas, stoere race auto’s of huppelende konijntjes. 

Ga je echt voor de echte ‘Aaaaah’s en Ooooooh’s, kies dan een mural voor de babykamer uit! Zo’n wandvullende afbeelding waarin alle vriendjes uit het dierenbos op reis gaan, of slingerende apen in de jungle samen spelen, is een droomwereld op zich.

 • Pin It
Interfloor Holland Haag A House of Happiness Decokay Design shutters dib Eijffinger COREtec AS-Creation Luxaflex JAB Desso Wijzonol Toppoint Decokay Design Verf Sigma Unilux Pure & Original BN Wallcoverings Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design vloeren Sikkens Decokay Design Gordijnen

In blijde verwachting?

Doe inspiratie op voor de babykamer
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP