STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een babykamer van deze tijd

geschreven door / vrijdag, 6 augustus 2021

‘Weet je al wat het wordt’? Een vraag die veel gesteld wordt als je zwanger bent. Voordat het verlossende antwoord er is, ben je vaak al een tijdje bezig met het (in je hoofd) inrichten van de babykamer.

Een babykamer van deze tijd

Móet je eigenlijk weten welk geslacht het wordt voordat je de babykamer inricht? Ik weet dat er wat conventies zijn met betrekking tot meisjes-roze en jongens-blauw, maar met ‘moeten-omdat-iedereen-het-doet’, heb ik nooit zoveel op gehad. Ik heb dus twaalf jaar geleden bij de geboorte van mijn dochter gedaan wat ik altijd doe; lekker rebels. Lila muren, blauwe drijfhouten meubels, met een babyblauw ledikantje.

Maar als je ziet wat er op dit moment gemaakt wordt speciaal voor de babykamer! Mijn hemel. (Als het kon, zou je bijna nog een keer…) 

Doordat ik veel schrijf over interieur, komen alle fantastische babykamer styling collecties voorbij. En daar zitten zulke prachtige ideeën tussen dat de weemoed me bevliegt. Kijk maar eens op Instagram bij #babykamerstyling of #babykamerbehang. De babykamer inrichten is een serieuze zaak geworden.

Belangrijk bij het inrichten van elke ruimte, is een plan de campagne én het zoeken van balans. Welke sfeer en kleuren spreken je aan? Ga je voor de roze wolk - dan kun je je hart ophalen. Krijg je een stoere bink - dan kun je voor een blauw of groen gaan. Ga je voor genderneutraal, dan kun je elke kleur kiezen, maar liever geen (onrustig) geel of rood. Ga wél voor kleur, want baby’s leren door kleur de wereld verkennen, omdat vormen nog vaag zijn in het begin. 

Wat je ook doet, het is ook zaak geen overkill te krijgen. De ideale manier daarvoor is om een steunkleur te zoeken voor de door jou gekozen primaire kleur, en één wand te behangen met echt babykamer behang, waarin je deze twee kleuren zachtjes samenbrengt. Zo creëer je ondersteunend aan jouw kleuren, een vrolijke wereld vol confetti of bellenblaas, stoere race auto’s of huppelende konijntjes. 

Ga je echt voor de echte ‘Aaaaah’s en Ooooooh’s, kies dan een mural voor de babykamer uit! Zo’n wandvullende afbeelding waarin alle vriendjes uit het dierenbos op reis gaan, of slingerende apen in de jungle samen spelen, is een droomwereld op zich.

 • Pin It

In blijde verwachting?

Doe inspiratie op voor de babykamer
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP