HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De volwassen comeback van geel

geschreven door / vrijdag, 11 juni 2021

Geel in je interieur? Is dat niet een beetje te druk, of iets uit de jaren ‘30 of zo? Zeker niet. Geel maakt een comeback waar je U tegen zegt. Ondanks - of dankzij - de kleurfilosofie erachter, blijkt het een kameleon die in elke woonstijl wat toevoegt.

De volwassen comeback van geel

Welke kleur geel bij mij past? Geen! Zou ik tot en met dertig jaar geleden geroepen hebben... Ik heb van oudsher echt een aversie tegen geel. Vraag me niet waarom. Het komt als bloem niet in mijn tuin voor, en mij zal je nooit een voorjaarsbosje narcissen zien kopen.
Mijn vader, wiens lievelingskleur geel is, reageert altijd met gespeeld geschokte verbazing. Want ‘geel is toch echt de vrolijkste kleur op aarde!’.

Toch loop ik de laatste jaren zoetjesaan warm voor geel. Het kan modegevoeligheid zijn, want als je je veel met interieur bezig houdt, kan het je niet ontgaan zijn dat geel en grijs uitgeroepen zijn tot Pantone kleuren van het jaar 2021. Maar er zit meer achter. 

Ik ben me eens gaan verdiepen in de filosofie achter de kleur geel, en kwam tot enkele verrassende ontdekkingen. Zo blijkt geel te staan voor zonnig (uiteraard), vrolijkheid, gezelligheid, warmte, energie, positiviteit, communicatie en creativiteit! Maar téveel geel geeft overkill en leidt tot strijd. Geel is daarom perfect voor de keuken, hal of badkamer, maar niet voor de eethoek, slaapkamer of babykamer! In de woonkamer geldt dus ook het principe ‘met mate’. (Als - dan was ik dat toch al van plan...) 

Welke kleur geel, en hoe je hem toepast in jouw interieur is natuurlijk wel de hamvraag. Ik heb recentelijk een volledige interieur upgrade doorgevoerd. Een nieuwe bruine houten vloer, een mosgroen/ blauw pauwen behang boven de zithoek met een (schokkend) tikkie geel erin, gecombineerd met klei-bruine muren. De rest van mijn interieur straalt een natuurlijke rust uit. Veel hout, etnische invloeden, en een knipoog naar robuust industriële elementen van zwart staal. 

Na maanden lang wikken en wegen over de kleur van de roomdividers, en het zien van ontelbaar veel stalen ‘neutrale gordijnen’, van mergelwit tot beige, roomwit en taupe, besloot ik ineens resoluut dat ik okergele inbetweens als roomdivider zou nemen. En wat een schot in de roos! 

Geen enkele andere (neutrale) kleur had zo goed deze beide stijlaspecten onderstreept. Wie had dat gedacht. Misschien ben ik met de jaren rustiger geworden en kan ik er nu wat geel bij gebruiken… Of ‘papa, ik lijk steeds meer op jou…’

 • Pin It

Spelen met geel in je interieur

Wij denken graag met je mee
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.
 • De finesses van Art Deco voor een huis dat gezien mag worden!
  Wij zijn om: nu we weer langzaam uit onze coconnetjes komen, is het ook tijd voor een nieuw interieur. En om een frisse start te maken, kijken we naar de tijdloze stijl Art Deco die helemaal bij ons past.
 • Oeh lala, hotel chique… maar wel thuis
  Hoe krijg je die hippe hotel chique uitstraling? Past hotel chique in de woonkamer of slaapkamer? Werk je met goud of zilver? Gezien op VT Wonen; hotel chique is het nieuwe hip!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP