STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Hollandse lente - extra plaid en gaan!

geschreven door / vrijdag, 28 mei 2021

Bibber- of barbecue weer? Het voorjaar in Nederland laat nog wel eens op zich wachten, of komt juist met een kracht binnen gerold in maart, en laat je vervolgens in april gewoon zitten met een hagelbui. Four seasons in one day, van hagel tot felle zon, zijn schering en inslag.

Hollandse lente - extra plaid en gaan!

Beetje koud nog? De echte tuinliefhebber, zoals ik, lacht erom! Met speciale rugbedekkende outfits en laag-over-laag kleding sta ik bij de eerste zonnestralen onkruid te wieden en te snoeien. Het mooie is; wanneer iedereen nog binnen zit te kniezen dat het nog geen zomer is, pak ik dankbaar elke zonnestraal mee. 

Dat het nog te vroeg is voor de opblaas jacuzzi geeft niet (al denkt mijn dochter daar anders over). Het is namelijk nooit te vroeg voor de vaste haard! Dat betekent marshmallows roosteren… Die heb je tegenwoordig (erg handig) vier keer zo groot, dus we gaan al een beetje naar Amerikaanse taferelen toe. 

Die trend van ‘bigger and better’ zie je in de tuin zeker terug. Een formica ligstoel kan echt niet meer… Complete hemelbedden van bamboe, RVS of hout gaan als zoete broodjes. Net als de vaste hottubs. Ook ik heb me vorig jaar laten verleiden door een tijdelijke versie. Het is wat gedoe maar jeetje wat een luxe en speelplezier! 

Dit jaar word ik vijftig. (Fijn dat een vriendin me daaraan herinnerde…) Tegen die tijd kan er waarschijnlijk wel een leuk tuinfeestje gehouden worden. Ergo; mijn tuin moet in onberispelijke staat de show gaan stelen, met optimale zitruimte. Geen betere tijd voor het omgooien van je tuinontwerp dan het voorjaar.

Ik heb besloten voor de bohemian bamboelook te gaan. Een grote bamboe pergola boven de ene zithoek, waar wijnranken overheen kunnen klimmen en ik voiles over kan draperen, met een stel pallets eronder (goedkoop en trendy). Voila, hemelbed! De tweede zithoek kreeg een bamboe zitmeubel met - eindelijk - een mooie markies voor schaduw want het wordt ‘s zomers steeds heter. Ook heb ik (naast de overkapte open haard.) Nog een vierde zitplek weten te maken. Ik kocht een smal pergola bankje met boog, en zette dit op een zonnige plek midden in de tuin tegen de schutting. Het is nu een heerlijke plek voor het onderuitgezakt lezen van een boek. 

 • Pin It
Decokay Design Verf Decokay Design vloeren Pure & Original Interfloor Decokay Design Raamdecoratie Desso dib COREtec Unilux AS-Creation Toppoint Sikkens Decokay Design shutters Holland Haag JAB Eijffinger Wijzonol A House of Happiness Decokay Design Gordijnen Luxaflex BN Wallcoverings Sigma

Te koud om in de tuin te zitten?

Hoe krijg je het binnen knus...
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Hoe houd jij je tuinset fraai?
  Klinkt bekend? Een prachtig steigerhouten bankstel aanschaffen om hem vervolgens te verwaarlozen?
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP