HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Aarden met kleuren uit de natuur

geschreven door / vrijdag, 16 april 2021

In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

Aarden met kleuren uit de natuur

Hoewel ik een voorliefde heb voor alles wat met inrichting te maken heeft, ben ik er de laatste tijd meer mee bezig dan ooit. Omdat ik grotendeels thuiswerk, en we vaak met het hele gezin thuis zijn, vind ik het nog belangrijker dat we ons allemaal thuis voelen. En waar ik onlangs achter ben gekomen, is dat dat heel goed lukt met aardse kleuren. Tinten die in de natuur voorkomen, geven sfeer en passen goed in onze huiskamer die overdag veel licht krijgt. Dankzij de naturel kleuren blijft het op elk moment van de dag aangenaam en gezellig in huis.

Bij aardse kleuren denk je al snel aan terracotta en okergeel of roestbruin. Dat zijn juist niet de kleuren waar ik het over heb. Aardse kleuren die rechtstreeks uit de natuur komen zijn toch vaak wat genuanceerder. Allerlei bruinschakeringen die doen denken aan hout van struik en boom. En wat dacht je van de kleuren van de grond onder je voeten: klei, zand, leem en misschien zelfs verdord gras.

Als ik die kleuren vertaal naar mijn eigen interieur: de houten vloer past heel goed bij de kleikleurige muur die rust brengt en tegelijkertijd spannend is. De onbewerkte houten kast past perfect, de lichtbruine kleur lijkt voor de muur gemaakt te zijn. Nu nog op zoek naar accessoires om accenten te leggen, ik kies voor allerlei tinten groen om een beetje ‘bite’ in het kleurenpalet toe te voegen. De kleurschakeringen die ook in de natuur voorkomen, zorgen ervoor dat je er naar kunt blijven kijken. 

 • Pin It

Wil je weten welke aardse kleuren

in jouw interieur passen?
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Style jouw hotel chique interieur
  Een hotel chique interieur weerspiegelt de luxe van hotels. Als jij je daar als een vis in het water voelt en liever niet terug gaat naar huis, maar je wil blijven wentelen in luxe, dan is een hotel chique interieur zeker weten iets voor jou!
 • Voel je werelds met Art Deco
  Groot uitpakken met prints en luxe kleuren in huis? Klinkt dat als muziek in je oren? Met de Art Deco-stijl maak je van je huis een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn!
 • Hoe past geel in jouw interieur?
  Valt het jou ook op dat er steeds meer geel te zien is in de woonbladen en qua accessoires? Dat kan kloppen. Geel heeft een onmiskenbare comeback gemaakt. Hoe pas je geel toe in je interieur zonder dat het gaat overheersen?

DECOKAY BLOGS

 • De volwassen comeback van geel
  Geel in je interieur? Is dat niet een beetje te druk, of iets uit de jaren ‘30 of zo? Zeker niet. Geel maakt een comeback waar je U tegen zegt. Ondanks - of dankzij - de kleurfilosofie erachter, blijkt het een kameleon die in elke woonstijl wat toevoegt.
 • Hollandse lente - extra plaid en gaan!
  Bibber- of barbecue weer? Het voorjaar in Nederland laat nog wel eens op zich wachten, of komt juist met een kracht binnen gerold in maart, en laat je vervolgens in april gewoon zitten met een hagelbui. Four seasons in one day, van hagel tot felle zon, zijn schering en inslag.
 • Bol en rond - een beetje zachtheid in je interieur
  Rond is zacht, hoekig is hard. Staal en beton zijn hard, terwijl hout zacht is. Dit zijn begrippen die iedere binnenhuisarchitect krijgt ingeprent. Maar hoe kan dit? Waarom hebben sommige materialen en vormen een kil karakter, en geven andere meteen een warme uitstraling?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP