HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Houten beelden en rieten manden… African Living

geschreven door / vrijdag, 5 maart 2021

Een Afrikaanse inrichting spreekt tot de vrije geest van de verre reiziger. Hou je van dit prachtige continent, en ben je verliefd geworden op die typisch vrolijke, ongedwongen Afrikaanse interieurstijl? Dan zijn wat tips en trucs handig voordat je aan de slag gaat.

Houten beelden en rieten manden… African Living

Mijn oma reisde vroeger de wereld rond. Van haar verre (overwinterings) reizen bracht ze altijd prachtige geschenken mee. Aan haar wanden hingen rieten manden en kleden, en haar huis stond vol met Afrikaanse houten beelden. Het zag er zo perfect cozy, en tegelijk ongedwongen uit, dat ik denk dat mijn voorliefde voor Afrikaanse interieurs daar zijn oorsprong vindt. In Afrika was ik toen zelf nog nooit geweest in ieder geval.

Traditioneel hebben etnisch-Afrikaanse interieurs vooral veel natuurlijk hout. Van naturel teak tot notenhout. Dit zie je terug in meubels accessoires en gebruiksvoorwerpen. Ook riet, rotan en bamboe doen het goed. Van meubels tot manden en tassen (heb je nog een strandtas liggen? Heel hip aan de wand!). 
Daar waar de kleuren van de meubels neutraal zijn, wordt voor accessoires als kussens, kleden en wandversiering juist uitgepakt met kleur. Vellen en vachten her en der geven de ultieme Afrikaanse sfeer. Liever geen echte dierenhuiden in huis? Alternatieven genoeg tegenwoordig. Denk aan veren, of met paardenhaar beklede objecten, maar ook behang of stoffen met dierenprints.

Over wandbekleding gesproken, juist in deze stijl kun je met Afrikaanse fotografie of kunst (aan de wand) jouw stijl doen spreken. Alle materialen moeten in ieder geval die ongedwongen stijl hebben. Vul daarom aan met handgemaakt aardewerk en grof bewerkte natuursteen elementen.

Kleur verdient overigens echt een apart hoofdstuk. Traditioneel zie je veel warme, aardse kleuren zoals oker, goud geel, koper, rood, magenta en kaki. Maar we zouden geen Hollanders zijn als we daar geen edgy stylish variant op creëerden. Tegenwoordig zie je dan ook veel zwart wit gecombineerde Afrikaanse interieurs. Deze hebben een hele rustige, basic uitstraling. Maar zijn natuurlijk wel gecombineerd met die natuurlijke elementen.

 • Pin It

Zoek je een nieuwe, warme woonstijl?

Moderne Afrikaanse inrichtingen maken een comeback
en wij nemen je hierin mee!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Style jouw hotel chique interieur
  Een hotel chique interieur weerspiegelt de luxe van hotels. Als jij je daar als een vis in het water voelt en liever niet terug gaat naar huis, maar je wil blijven wentelen in luxe, dan is een hotel chique interieur zeker weten iets voor jou!
 • Voel je werelds met Art Deco
  Groot uitpakken met prints en luxe kleuren in huis? Klinkt dat als muziek in je oren? Met de Art Deco-stijl maak je van je huis een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn!
 • Hoe past geel in jouw interieur?
  Valt het jou ook op dat er steeds meer geel te zien is in de woonbladen en qua accessoires? Dat kan kloppen. Geel heeft een onmiskenbare comeback gemaakt. Hoe pas je geel toe in je interieur zonder dat het gaat overheersen?

DECOKAY BLOGS

 • De volwassen comeback van geel
  Geel in je interieur? Is dat niet een beetje te druk, of iets uit de jaren ‘30 of zo? Zeker niet. Geel maakt een comeback waar je U tegen zegt. Ondanks - of dankzij - de kleurfilosofie erachter, blijkt het een kameleon die in elke woonstijl wat toevoegt.
 • Hollandse lente - extra plaid en gaan!
  Bibber- of barbecue weer? Het voorjaar in Nederland laat nog wel eens op zich wachten, of komt juist met een kracht binnen gerold in maart, en laat je vervolgens in april gewoon zitten met een hagelbui. Four seasons in one day, van hagel tot felle zon, zijn schering en inslag.
 • Bol en rond - een beetje zachtheid in je interieur
  Rond is zacht, hoekig is hard. Staal en beton zijn hard, terwijl hout zacht is. Dit zijn begrippen die iedere binnenhuisarchitect krijgt ingeprent. Maar hoe kan dit? Waarom hebben sommige materialen en vormen een kil karakter, en geven andere meteen een warme uitstraling?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP