HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Keuvelen en kokkerellen

geschreven door / woensdag, 30 december 2020

Wat is dat toch met keukens? Ze hebben een aantrekkingskracht. Niet alleen door lekkere maaltijden. Hoe vaak zie je niet dat tijdens een feestje de meeste gasten zich in de keuken bevinden? Gezellig pratend met een drankje in de hand. Het is met recht het hart van je woning.

Keuvelen en kokkerellen

In welke ruimte in huis breng je de meeste tijd door? Wedden dat het de keuken is! De laatste jaren is dat niet alleen een plek om te koken en eten. Meer dan ooit is het een meetingpoint. Hier borrel je met vrienden, drink je een kop thee in de middag, ontbijt je met je gezin en doe je een spelletje met je kinderen. 

Ik groeide op in een boerderij die door mijn ouders van onder tot boven gerenoveerd was. Als ik eraan terugdenk, gaan mijn gedachten vaak naar onze keuken. Zoveel lol heb ik daar beleefd aan de houten ronde tafel. Bijvoorbeeld wanneer vriendinnetjes tussen de middag bleven eten. Of tijdens de momenten dat ik met mijn vader in een partijtje dammen of kaarten verwikkeld was. En ik herinner me dat ook gasten eigenlijk altijd aan die keukentafel zaten. Wij woonden zo ongeveer in die keuken!

Mijn ouders hadden de oude boeren plavuizen vloer die er lag, weten te behouden. De keuken zelf was modern, voor die tijd dan. Er was een deur waarachter een trap naar de diepe kelder liep. En wanneer je door het keukenraam naar buiten keek, had je zicht op een gedeelte van de rozentuin van mijn moeder. Kortom, een heerlijke stek. 

Later, in mijn eigen woning, ben ik de keuken blijven zien als een leefruimte. Ik houd dan ook van een open keuken, die vrijwel geruisloos overgaat in de rest van het huis. Geen hoge kastjes die het zicht blokkeren, maar een lekker lichte en ruimtelijke indeling. Een barretje mag niet ontbreken. Dat is zo gezellig voor ontbijt of een drankje met vrienden!

Laatst realiseerde ik me dat wanneer ik online op zoek ben naar een vakantiehuis, ik steevast kijk naar hoe de keuken is. Heeft het een open karakter en kun je er lekker in ‘leven’, dan is dat meestal de doorslaggevende factor voor de reservering. Hoe ‘keuken minded’ ben jij? 

 • Pin It

Is jouw keuken al comfortabel?

Dan denken wij graag mee over praktische oplossingen!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP