STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Keuvelen en kokkerellen

geschreven door / woensdag, 30 december 2020

Wat is dat toch met keukens? Ze hebben een aantrekkingskracht. Niet alleen door lekkere maaltijden. Hoe vaak zie je niet dat tijdens een feestje de meeste gasten zich in de keuken bevinden? Gezellig pratend met een drankje in de hand. Het is met recht het hart van je woning.

Keuvelen en kokkerellen

In welke ruimte in huis breng je de meeste tijd door? Wedden dat het de keuken is! De laatste jaren is dat niet alleen een plek om te koken en eten. Meer dan ooit is het een meetingpoint. Hier borrel je met vrienden, drink je een kop thee in de middag, ontbijt je met je gezin en doe je een spelletje met je kinderen. 

Ik groeide op in een boerderij die door mijn ouders van onder tot boven gerenoveerd was. Als ik eraan terugdenk, gaan mijn gedachten vaak naar onze keuken. Zoveel lol heb ik daar beleefd aan de houten ronde tafel. Bijvoorbeeld wanneer vriendinnetjes tussen de middag bleven eten. Of tijdens de momenten dat ik met mijn vader in een partijtje dammen of kaarten verwikkeld was. En ik herinner me dat ook gasten eigenlijk altijd aan die keukentafel zaten. Wij woonden zo ongeveer in die keuken!

Mijn ouders hadden de oude boeren plavuizen vloer die er lag, weten te behouden. De keuken zelf was modern, voor die tijd dan. Er was een deur waarachter een trap naar de diepe kelder liep. En wanneer je door het keukenraam naar buiten keek, had je zicht op een gedeelte van de rozentuin van mijn moeder. Kortom, een heerlijke stek. 

Later, in mijn eigen woning, ben ik de keuken blijven zien als een leefruimte. Ik houd dan ook van een open keuken, die vrijwel geruisloos overgaat in de rest van het huis. Geen hoge kastjes die het zicht blokkeren, maar een lekker lichte en ruimtelijke indeling. Een barretje mag niet ontbreken. Dat is zo gezellig voor ontbijt of een drankje met vrienden!

Laatst realiseerde ik me dat wanneer ik online op zoek ben naar een vakantiehuis, ik steevast kijk naar hoe de keuken is. Heeft het een open karakter en kun je er lekker in ‘leven’, dan is dat meestal de doorslaggevende factor voor de reservering. Hoe ‘keuken minded’ ben jij? 

 • Pin It
Eijffinger JAB Sikkens Toppoint Unilux Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design Verf Luxaflex A House of Happiness Decokay Design vloeren Holland Haag dib COREtec Decokay Design Gordijnen Pure & Original Interfloor Desso AS-Creation Decokay Design shutters Sigma Wijzonol BN Wallcoverings Arte

Is jouw keuken al comfortabel?

Dan denken wij graag mee over praktische oplossingen!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP