HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Moet mijn interieur bij een woonstijl passen?

geschreven door / woensdag, 23 december 2020

Het hebben van een woonstijl zorgt ervoor dat er er samenhang ontstaat. Daardoor krijg je die gelikte woonstijl die precies klopt, zoals je in de bladen ziet. Maar om dat te bereiken is niet zo eenvoudig, althans, zonder wat tips en trucs.

Moet mijn interieur bij een woonstijl passen?

Het hebben van een duidelijke woonstijl maakt het grote verschil in een interieur. Maar die woonstijl herken je vaak niet meer doordat je huis zo vol staat met allerhande spullen dat je geen eenheid meer hebt. En wat je dan krijgt is een allegaartje. Voor sommigen voelt dat prima, andere mensen hebben liever wat meer lijn in hun interieur. Het 'aanhouden' van een bepaalde woonstijl is dan een goede start. Maar waar begin je?

Wat helpt is een moodboard. Zo heb ik voor mijn huis een groot plakboek gemaakt met alle ruimtes en stijlen die ik leuk vind. Ik vond het, zelfs nadat ik dat gedaan had, nog best moeilijk om mijn eigen stijl te pinpointen. En vooral om het juiste kleurenpalet te kiezen. Voor dat laatste heb ik inspiratie geput uit ‘colour palettes’ op Pinterest. Weken was ik bezig, met met toegeknepen wimpers en kleurkaartjes in de hand, lopend door mijn huis, in een poging het eindresultaat te verbeelden.

Ik hou namelijk van vintage bohemian, maar ook van Japanse verstilling en van basic interieurs. Zeker is dat ik hou van natuurlijke en ongedwongen materialen, maar óók weer van industrieel… Toch zie ik veel woonstijlen ook gecombineerd worden, terwijl het wel die eenheid heeft. 

Kleuren doen wat dat betreft echt heel veel. Dat wordt ook bevestigd door de experts. Je kunt best nog een beetje ‘clashen’ als je voor een eclectische mengeling gaat van jouw favoriete top twee stijlen. Maar bepaal je kleurenpalet en je ‘materialenpakket’ (balans tussen hout, steen, glas etc.) en je hou je daaraan, hoe uitdagend die leuke extra kleur ook lonkt...

 • Pin It

Weet jij jouw woonstijl al?

Wij kijken graag met je mee!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.
 • De finesses van Art Deco voor een huis dat gezien mag worden!
  Wij zijn om: nu we weer langzaam uit onze coconnetjes komen, is het ook tijd voor een nieuw interieur. En om een frisse start te maken, kijken we naar de tijdloze stijl Art Deco die helemaal bij ons past.
 • Oeh lala, hotel chique… maar wel thuis
  Hoe krijg je die hippe hotel chique uitstraling? Past hotel chique in de woonkamer of slaapkamer? Werk je met goud of zilver? Gezien op VT Wonen; hotel chique is het nieuwe hip!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP