HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Moet mijn interieur bij een woonstijl passen?

geschreven door / woensdag, 23 december 2020

Het hebben van een woonstijl zorgt ervoor dat er er samenhang ontstaat. Daardoor krijg je die gelikte woonstijl die precies klopt, zoals je in de bladen ziet. Maar om dat te bereiken is niet zo eenvoudig, althans, zonder wat tips en trucs.

Moet mijn interieur bij een woonstijl passen?

Het hebben van een duidelijke woonstijl maakt het grote verschil in een interieur. Maar die woonstijl herken je vaak niet meer doordat je huis zo vol staat met allerhande spullen dat je geen eenheid meer hebt. En wat je dan krijgt is een allegaartje. Voor sommigen voelt dat prima, andere mensen hebben liever wat meer lijn in hun interieur. Het 'aanhouden' van een bepaalde woonstijl is dan een goede start. Maar waar begin je?

Wat helpt is een moodboard. Zo heb ik voor mijn huis een groot plakboek gemaakt met alle ruimtes en stijlen die ik leuk vind. Ik vond het, zelfs nadat ik dat gedaan had, nog best moeilijk om mijn eigen stijl te pinpointen. En vooral om het juiste kleurenpalet te kiezen. Voor dat laatste heb ik inspiratie geput uit ‘colour palettes’ op Pinterest. Weken was ik bezig, met met toegeknepen wimpers en kleurkaartjes in de hand, lopend door mijn huis, in een poging het eindresultaat te verbeelden.

Ik hou namelijk van vintage bohemian, maar ook van Japanse verstilling en van basic interieurs. Zeker is dat ik hou van natuurlijke en ongedwongen materialen, maar óók weer van industrieel… Toch zie ik veel woonstijlen ook gecombineerd worden, terwijl het wel die eenheid heeft. 

Kleuren doen wat dat betreft echt heel veel. Dat wordt ook bevestigd door de experts. Je kunt best nog een beetje ‘clashen’ als je voor een eclectische mengeling gaat van jouw favoriete top twee stijlen. Maar bepaal je kleurenpalet en je ‘materialenpakket’ (balans tussen hout, steen, glas etc.) en je hou je daaraan, hoe uitdagend die leuke extra kleur ook lonkt...

 • Pin It

Weet jij jouw woonstijl al?

Wij kijken graag met je mee!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP