STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Knus met Noorse invloeden

geschreven door / woensdag, 18 november 2020

Met de juiste kleuren, materialen en meubels geef je warmte aan je interieur. En dat is fijn wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Laat je inspireren door ‘knussigheid’ en ‘coziness’ wanneer de ‘r’ weer in de maand zit. Laten we een voorbeeld nemen aan de Noren. Zij weten door de lange wintermaanden in hun land als geen ander hoe belangrijk dat is! Kos noemen ze het!

Knus met Noorse invloeden

Een aantal jaren geleden reisde ik door Noorwegen en ontmoette een stel dat mij aanbood in hun houten huis in de fjorden te verblijven. Ontzettend gastvrij en een schot in de roos bleek later. Want de warme en gezellige uitstraling van dat huis inspireert mij tot de dag van vandaag voor mijn interieur. Ik heb dan geen prachtig meer voor mijn deur zoals daar het geval was, maar de zachte kleuren, snorrende houtkachel en het gebruik van hout en natuurlijke materialen die daar waren toegepast, zijn voor mij nog steeds dé basis voor een knusse sfeer. 

Alles in dat huis ademde gezelligheid en warmte uit. Zo was een houten wand in een zachte diepgroene kleur geschilderd, stond er een lange ruw houten tafel met aan één kant een houten bank met schapenvachtjes en aan de andere kant fraaie, met corduroy stof beklede stoelen en was de houtkachel in het midden van de living gepositioneerd. De houtblokken lagen netjes tegen een muur opgestapeld. Bij het vuur stonden twee chaise lounges in zo’n zelfde zachtgroene tint, met roestbruin gekleurde plaids en pluizige kussens in het grijs. Voor de raampartij, die uitkeek over het meer, stonden poefs van grofgebreid wol en op de houten vloer lag een wollig kleed in grijze, bruine en bronzen tinten. Als kers op de taart hingen er lange velours gordijnen in een warm grijze kleur.

Al deze tinten en materialen vormden een natuurlijk en behaaglijk geheel. Alsof het huis je omarmde! Het is niet voor niets dat voor Noren hun ‘kos’ (vrij vertaald je goed voelen) een essentieel onderdeel van het leven is. Voeg jij ook wat kos toe in jouw interieur?  

 • Pin It

Gecharmeerd van de houten chalet stijl?

Haal knusheid in huis met natuurlijke materialen
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP