HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Knisperende droogbloemen en luchtzuiverende planten

geschreven door / woensdag, 9 december 2020

Botanisch en duurzaam wonen is een trend die niet meer weg te denken is. We omringen ons met planten, droogbloemen en natuurlijke materialen zoals zeegras, rotan, biologisch katoen en linnen. Ook prints van bladeren of dieren zijn geliefd. En het kleurgebruik? Doe een greep uit naturel- en aardetinten en groene of warm grijze tonen en je zit altijd goed!

Knisperende droogbloemen en luchtzuiverende planten

Dorp of stad, wat heeft jouw voorkeur? Ik ben van huis uit een plattelandsmeisje. En hoewel ik jaren in de stad woonde en nog steeds kan genieten van die hectiek, bivakkeer ik al weer lange tijd in een dorp. Weilanden met schapen, bossen en meanderende slootjes zijn er binnen handbereik. Daar word ik blij van. Regelmatig kom ik met een bosje veldbloemen thuis na een wandeling. Dat doet me denken aan mijn jeugd waarin ik vele wilde boeketten plukte die ik vervolgens thuis op z’n kop hing aan de balken in onze woonkamer. De huidige comeback van droogbloemen in het interieur, omarm ik dan ook zeker! 

Natuurlijk wonen gaat bij mij ook om het genot van een eigen moestuin en composthoop, de zonnepanelen op m’n dak en het hergebruiken van oude, afgedankte meubels. Bewust omgaan met het milieu vind ik belangrijk en het is ook nog eens heel leuk. Want zo’n worteltje uit eigen tuin smaakt heerlijk. En het verhaal achter een oud meubel dat ik opknap en een nieuwe functie geef, maakt mijn huis alleen maar rijker en mooier. 

Gelukkig zijn er voor het interieur tegenwoordig steeds meer prachtige materialen die een lagere impact op het milieu hebben, zoals bioplastic, bamboe, alpaca wol, linoleum vloeren en bloempotten gemaakt van oude autobanden. Daarover gesproken, ik heb zo’n twintig jaar geleden drie plantenhangers van autobanden op de kop getikt. Ze zijn heel knap gesneden en geverfd in de vorm van tropische vogels en hangen nog steeds te pronken in mijn tuin. Zo leuk! En mega duurzaam dus. 

 • Pin It

Duurzaamheid in je interieur?

Informeer naar onze natuurlijke materialen
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP