STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Knisperende droogbloemen en luchtzuiverende planten

geschreven door / woensdag, 9 december 2020

Botanisch en duurzaam wonen is een trend die niet meer weg te denken is. We omringen ons met planten, droogbloemen en natuurlijke materialen zoals zeegras, rotan, biologisch katoen en linnen. Ook prints van bladeren of dieren zijn geliefd. En het kleurgebruik? Doe een greep uit naturel- en aardetinten en groene of warm grijze tonen en je zit altijd goed!

Knisperende droogbloemen en luchtzuiverende planten

Dorp of stad, wat heeft jouw voorkeur? Ik ben van huis uit een plattelandsmeisje. En hoewel ik jaren in de stad woonde en nog steeds kan genieten van die hectiek, bivakkeer ik al weer lange tijd in een dorp. Weilanden met schapen, bossen en meanderende slootjes zijn er binnen handbereik. Daar word ik blij van. Regelmatig kom ik met een bosje veldbloemen thuis na een wandeling. Dat doet me denken aan mijn jeugd waarin ik vele wilde boeketten plukte die ik vervolgens thuis op z’n kop hing aan de balken in onze woonkamer. De huidige comeback van droogbloemen in het interieur, omarm ik dan ook zeker! 

Natuurlijk wonen gaat bij mij ook om het genot van een eigen moestuin en composthoop, de zonnepanelen op m’n dak en het hergebruiken van oude, afgedankte meubels. Bewust omgaan met het milieu vind ik belangrijk en het is ook nog eens heel leuk. Want zo’n worteltje uit eigen tuin smaakt heerlijk. En het verhaal achter een oud meubel dat ik opknap en een nieuwe functie geef, maakt mijn huis alleen maar rijker en mooier. 

Gelukkig zijn er voor het interieur tegenwoordig steeds meer prachtige materialen die een lagere impact op het milieu hebben, zoals bioplastic, bamboe, alpaca wol, linoleum vloeren en bloempotten gemaakt van oude autobanden. Daarover gesproken, ik heb zo’n twintig jaar geleden drie plantenhangers van autobanden op de kop getikt. Ze zijn heel knap gesneden en geverfd in de vorm van tropische vogels en hangen nog steeds te pronken in mijn tuin. Zo leuk! En mega duurzaam dus. 

 • Pin It
Unilux Toppoint Decokay Design shutters Pure & Original JAB Interfloor Desso Sikkens Eijffinger Arte A House of Happiness Luxaflex Wijzonol Decokay Design Verf Holland Haag Decokay Design Raamdecoratie Sigma BN Wallcoverings AS-Creation COREtec Decokay Design Gordijnen dib Decokay Design vloeren

Duurzaamheid in je interieur?

Informeer naar onze natuurlijke materialen
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP