HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Muren met kleur creëren warmte

geschreven door / zaterdag, 14 november 2020

Toen wij ons huis kochten, zat de keuken aan de tuinkant. Het was voor ons een ‘no-brainer’: die moest naar de straatkant en een echte leefkeuken worden. Door die enorme verbouwing vielen wat gaten in ons budget, dus over de muren en de vloer hebben we op dat moment niet echt meer nagedacht. Tot nu…

Muren met kleur creëren warmte

We hebben een witte, strakke keuken met een dik betonnen blad. Vorige jaar lagen nog gelakte underlayment platen als vloerbedekking op de grond. Inmiddels hebben we een prachtige pvc vloer in een zandkleurige betonlook. Ja, we doen het allemaal stap-voor-stap. Voor het grote raam hangt een lichte duette in ongeveer dezelfde kleur als de vloer. Alles is mooi en op elkaar afgestemd en toch mist er iets… warmte.

Hoe kun je nu beter sfeer en warmte creëren in een ruimte dan met kleur? Bovendien is een kleur op de muur niet een heel ingrijpende klus. Zo gezegd zo gedaan. Het is even dubben voor de achterwand, want we willen het niet te donker maken. En stiekem ben ik wel verliefd geworden op metallic behang. Mooi die koper of goud glans op de muur!

Maar ons oog valt ook op kleuren als linnen, zand en katoen; ofwel de subtiele naturellen. Uiteindelijk wordt het een kleur er tussenin: een blend tussen geel, goud, groen, beige, maar ook zand. 

Aan de andere muur staat onze witte eettafel met bank en drie losse stoelen. Bij die muur gebeurt veel; schooltassen komen er langs, de bank schuift er tegenaan. Kortom, een stuk muur vol vlekken en butsen. Daarom besluiten we - spannend - een zwarte lambrisering te verven; de rest blijft gewoon wit. Zo krijgen we een knusse hoek, die minder besmettelijk is en onze witte eettafel eruit laat knallen! 

Nog wat leuke decoratie op tafel en het plaatje is compleet!

 • Pin It

Benieuwd welke kleuren

bij jouw interieur passen?
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Muur én vloer als blikvanger
  Je vloer als 'centerpiece' in huis, of je muur helemaal de 'bling' maken? Waarom niet gewoon allebei? Als je alles op elkaar afstemt, breng je eenheid en rust in je interieur waar ruimte is voor meer blikvangers dan alleen je vloer.
 • Sprookjes op de wand
  Babykamer behang is uit de kinderschoenen gegroeid. Het is er van jungle dessin tot het populaire roze of blauw, en van konijnen tot bergen en sterren - en tot de maan en terug...
 • ‘Stijlfoutjes’ op de muur
  Styling fouten op de muur, wat zijn dat? Van verf en behang, tot leuke snuisterijen aan de wand, je kúnt ook verkeerd gaan in je enthousiasme er wat moois van te maken in je nieuwe inrichting.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • De muur als centerpiece
  De muur als centerpiece, hoe breng je één of meerdere wanden tot leven als blikvanger in je interieur? Doe je dat met dessins, met kleur, of met materialen, en op welke plek in huis pas je dit het beste toe? Het is een beetje van alles.
 • Mooi, mooier, mooist: wat zijn de ideale kleuren voor jouw slaapkamer?
  Blauw, wit of toch taupe en grijs? De ideale kleuren kiezen voor de slaapkamer bezorgde me nogal wat slapeloze nachten. Tijd dus om eens op onderzoek te gaan naar de kleuren die onze slaapkamer konden omtoveren tot de mooiste plek in huis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP