STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Sigma: niet één kleur, maar een heel palet!

geschreven door

Ze zijn bekend gemaakt! ‘Be Well, Be True, Be Wild’, dat zijn de toepasselijke namen van de kleurenpaletten van het jaar 2021. In totaal drie combinaties dus, waarbij steeds één kleur de basis is; Transcend. Nu nog kijken hoever we boven onszelf uit kunnen stijgen met DIY dit jaar...

Sigma: niet één kleur, maar een heel palet!

Elk jaar kijk ik verwachtingsvol uit naar de kleur van het jaar van de bekendste verfmerken. Toen er dit jaar niet één kleur kwam, maar drie paletten van ieder drie kleuren, was ik dan ook meer dan aangenaam verrast! 

Juist die combinaties zijn zo belangrijk voor een interieur. Dát is waar ik op Pinterest naar zoek, wanneer ik met een ruimte in huis aan de slag ga. Ik ga uit van de bestaande kleuren, en kijk in welk palet een eventuele nieuwe kleur past. Want je wil heus wel een beetje trendy zijn, maar niet lukraak elk jaar maar weer met de mode mee huppelen, zeker niet als dat gewoon niet past in jouw interieur. 

Als je iets hebt om je aan vast te houden, kun je bovendien met een paar accenten een kleur helemaal omvormen naar jouw stijl. Dan kom ik trouwens meteen op die drie paletten, ze hebben namelijk alledrie één basis; de kleur Transcend. En dat is een kleur die zich makkelijk laat combineren. Hij heeft veel warmte door wat rood erin, maar is toch op het oog een rustige, beige tint.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik soms een beetje lacherig word als ik designers over kleur hoor praten… Ik weet dat het heel belangrijk is, maar soms zou je bijna denken dat enkel en alleen met het gebruik van wat kleur, je leven weer op orde is… Dat zou mooi zijn natuurlijk, maar misschien ben ik daar gewoon wat te nuchter voor. 

De drie paletten hebben de klinkende namen: ‘Be Well, Be True en Be Wild’. En dat zijn welbeschouwd eigenlijk zeer goed gekozen namen. Zo zie je dat kleur wel degelijk een gevoel uitdrukt. 

Voor ieder wat wils’ met een rustige basis, dat is het credo van 2021.

 • Pin It
Pure & Original Desso BN Wallcoverings Decokay Design Raamdecoratie AS-Creation Luxaflex Eijffinger A House of Happiness Sigma Toppoint COREtec Sikkens dib Interfloor Decokay Design Verf Wijzonol Decokay Design vloeren JAB Holland Haag Decokay Design Gordijnen

Transcend laten mengen?

kom snel naar de winkel

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends en kleuren 2023 - wat past bij jouw persoonlijkheid?
  Ben jij nog ‘on trend’ in 2023, of is het tijd voor een frisse wind? Grote kans dat jouw persoonlijke stijl bij één van de trends past, zoveel variatie zien we dit jaar. Het leukste van trendwatchen vind ik dan ook de vertaalslag naar het grotere geheel. 
 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP