STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Sigma: niet één kleur, maar een heel palet!

geschreven door / vrijdag, 25 september 2020

Ze zijn bekend gemaakt! ‘Be Well, Be True, Be Wild’, dat zijn de toepasselijke namen van de kleurenpaletten van het jaar 2021. In totaal drie combinaties dus, waarbij steeds één kleur de basis is; Transcend. Nu nog kijken hoever we boven onszelf uit kunnen stijgen met DIY dit jaar...

Sigma: niet één kleur, maar een heel palet!

Elk jaar kijk ik verwachtingsvol uit naar de kleur van het jaar van de bekendste verfmerken. Toen er dit jaar niet één kleur kwam, maar drie paletten van ieder drie kleuren, was ik dan ook meer dan aangenaam verrast! 

Juist die combinaties zijn zo belangrijk voor een interieur. Dát is waar ik op Pinterest naar zoek, wanneer ik met een ruimte in huis aan de slag ga. Ik ga uit van de bestaande kleuren, en kijk in welk palet een eventuele nieuwe kleur past. Want je wil heus wel een beetje trendy zijn, maar niet lukraak elk jaar maar weer met de mode mee huppelen, zeker niet als dat gewoon niet past in jouw interieur. 

Als je iets hebt om je aan vast te houden, kun je bovendien met een paar accenten een kleur helemaal omvormen naar jouw stijl. Dan kom ik trouwens meteen op die drie paletten, ze hebben namelijk alledrie één basis; de kleur Transcend. En dat is een kleur die zich makkelijk laat combineren. Hij heeft veel warmte door wat rood erin, maar is toch op het oog een rustige, beige tint.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik soms een beetje lacherig word als ik designers over kleur hoor praten… Ik weet dat het heel belangrijk is, maar soms zou je bijna denken dat enkel en alleen met het gebruik van wat kleur, je leven weer op orde is… Dat zou mooi zijn natuurlijk, maar misschien ben ik daar gewoon wat te nuchter voor. 

De drie paletten hebben de klinkende namen: ‘Be Well, Be True en Be Wild’. En dat zijn welbeschouwd eigenlijk zeer goed gekozen namen. Zo zie je dat kleur wel degelijk een gevoel uitdrukt. 

Voor ieder wat wils’ met een rustige basis, dat is het credo van 2021.

 • Pin It
Decokay Design Raamdecoratie Pure & Original JAB AS-Creation Decokay Design Verf Sigma Sikkens BN Wallcoverings Decokay Design Gordijnen Arte Decokay Design shutters Decokay Design vloeren dib Interfloor Luxaflex Unilux Toppoint COREtec Desso Wijzonol A House of Happiness Eijffinger Holland Haag

Transcend laten mengen?

kom snel naar de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.
 • Ramen decoreren je woning
  Bij een nieuwe inrichting hoort nieuwe raambekleding. Maar het mooie van de tegenwoordige raambekleding is dat je hele interieur een upgrade krijgt als je ze plaatst. Het kan - maar je hóeft dus niet voor een complete verbouwing te gaan.

DECOKAY BLOGS

 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!
 • Rustic Rosé: dé woonkleur 2022 van Decokay
  Ben jij er al uit welke nieuwe trendkleur je gaat gebruiken in je interieur? Interieur styliste Anne van Opmeer vertelt over de kleur van het jaar 2022 van Decokay: Rustic Rosé.
 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP