STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Goed voor je gezondheid: Me-time!

geschreven door / woensdag, 2 september 2020

Ben jij ook druk, druk, druk? Nooit echt tijd om alleen met je gedachten te zijn? Bedenk dat je door de juiste balans in sociale interactie én jezelf terugtrekken gezond blijft. Creëer daarom me-time momenten! Bijvoorbeeld in je thuisspa, een ‘verborgen’ plekje in je tuin of op je balkon of in een meditatieruimte in huis. Helemaal niet moeilijk, gewoon doen.

Goed voor je gezondheid: Me-time!

Tijd voor jezelf. Het is zo belangrijk en we gunnen het onszelf zo weinig. Want door de waan van de dag, de volgeplande agenda en de sociale contacten die we toch minstens zo belangrijk vinden, vergeten we stil te staan bij onszelf. Toch is het essentieel voor je gezondheid, je ontwikkeling en je geluk.

Ik denk nog wel eens terug aan mijn oma en hoe zij met haar eenvoudige levensstijl eigenlijk zo ver vooruit was op haar tijd. Oma wist toen al hoe belangrijk het was om te kunnen genieten van alleen zijn. Van die batterij opladen door gewoon simpelweg je te vermaken in en om het huis. Oke, ze woonde dan ook wel prachtig in de bossen, dus de rustgevende entourage was er al. Toch had ze daar zelf ook een bijdrage in; ze koos voor koele, natuurlijke kleuren zoals wit, grijs en blauw.

Ze had weinig spullen in huis wat ik als kind maar saai vond. Als ik er nu op terugkijk ervaar ik het als een oase van rust. Haar tuin was een weelderig groen paradijs met simpele maar knusse zithoekjes en vooral veel groenten, kruiden en fruit. Her en der scharrelde een kip. Mijn oma bracht daar uren door met wieden, oogsten of het drinken van een glas zelfgemaakte vlierbessenlimonade en het lezen van een krantje. 
 
Van mediteren wist oma denk ik niet veel. En toch deed ze dat onbewust! Behalve haar tuin was haar keuken haar relaxruimte. Een stenen blad met witte houten onderkasten vormden over de gehele lengte parallel aan het raam de keukenopstelling. De muren waren wit en aan één wand hing een wandkleed met een blauw witte print. De eettafel en bijpassende stoelen en krukjes waren wit met een zwart randje, van Brabantia. Vintage noemen we dat nu. Ernaast stond een potkachel vrijwel altijd te snorren.

En dan de koffiemolen! Mijn oma had zo’n ouderwetse van Douwe Egberts aan de muur hangen. Ze maalde er bonen mee en dronk haar kopje koffie bij de kachel op een stoel met een kussentje erin, ondertussen naar buiten turend om een specht in de boom te bekijken of te zien hoe ver de stokrozen al boven het raam uitkwamen. Als dat geen me-time is. 

 • Pin It
A House of Happiness AS-Creation Decokay Design Verf Luxaflex Decokay Design vloeren Decokay Design Gordijnen Wijzonol Decokay Design shutters Eijffinger Toppoint Pure & Original Desso Sikkens Decokay Design Raamdecoratie COREtec JAB Sigma Interfloor dib Arte Holland Haag Unilux BN Wallcoverings

Je perfecte 'me time' momentjes?

breng rust in je interieur
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP