STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Jouw muur, jouw canvas

geschreven door / woensdag, 12 augustus 2020

Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!

Jouw muur, jouw canvas

Muurverven als een pro! Dat willen we allemaal. Iedereen kent die YouTube filmpjes, maar ik zelf had me er nog nooit aan gewaagd. (En hey, eens moet de eerste keer zijn.) Het kan niet zo zijn dat deze klusdame de uitdagingen mijdt hè…

Nou watertand ik al jaren bij die speciale muren die je in de bladen ziet. Van muren waar de verf als transparante waterverf vanaf druipt, tot van die mooie degradé muren waar verloop in zit (ombre effect). Of vormen op de muur met sjablonen of tape (lambrisering) of een combinatie van verf en behang. Dacht je dat je klaar was, struikel je ook nog over de nieuwste kalk- en krijtverven waarmee je zelfs een betonlook of Oosterse muur kunt schilderen...

Keuzes… Hoe dan ook beheers ik niet alle technieken. Dus ik ga proefwerken op drie houten panelen. Na een halve dag zoeken op YouTube voel ik me al een halve pro… Uit ervaring weet ik echter hoe bedrieglijk die illusie kan zijn. Omdat ik dat doorleefde effect van beton ciré (in kleur gestuct) zo mooi vind, maar dat ondoenlijk is, zoek ik naar de eenvoudigste oplossing om dit effect te benaderen. Gelukkig zijn er speciale producten (zoals Marrakech Walls) op de markt die dat tadelakt of betonlook effect waarheidsgetrouw evenaren. Als je met gewone verf aan de slag gaat moet je met een spons aan de gang en daarvoor vertrouw ik mezelf niet genoeg. Ik kies voor oudroze in twee aansluitende tinten. Het resultaat is ruim boven verwachting. 

Op het tweede paneel ga ik aan de slag met sterk verdunde latex, waarop ik met meerdere kleuren een creatief druipeffect probeer te bereiken door met de plantensproeier te werken. Ondanks dat het er op Youtube heel eenvoudig uitzag, besluit ik dat dit iets voor gevorderden is…Eenmaal opgedroogd probeer ik op dit paneel het ombre effect uit. Gewoon drie kleuren in dezelfde toonsoort (ik kies turquoise, diep blauw en zeegroen) losjes maar dekkend opzetten, en in elkaar uitsmeren. 

In de woonkamer beneden komen de panelen met kraanvogels te hangen, tegen een ombre wand in precies het geoefende kleurverloop. Dat maakt de ruimte heel fris en ‘lente-achtig’. Daarom kies ik voor donkere kozijnen en deuren, in petrol blauw/groen. Gedurfd, jazeker, maar wow, wat ben ik blij met het resultaat! 

 • Pin It
COREtec Decokay Design Raamdecoratie Sigma Arte Sikkens Decokay Design Verf Decokay Design vloeren A House of Happiness Decokay Design Gordijnen Pure & Original Decokay Design shutters Interfloor Luxaflex Unilux Eijffinger Wijzonol AS-Creation BN Wallcoverings dib Desso JAB Toppoint Holland Haag

Haal meer uit je muur

met onze muurverf
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Neutrale wanden, met karakter
  Zodra de ‘r’ weer in de maand komt, verandert het licht. Dagen worden donkerder, en de warmte trekt uit de lucht. Bladeren verschieten van kleur, en het is de perfecte tijd om in de natuur op zoek te gaan naar mooie vondsten voor in de herfstschaal. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.
 • Perfect Matt zonder spat!
  Het kan je bijna niet ontgaan zijn… de #toiletmakeover is trending. Op Facebookgroepen gooit men alles in de strijd om het kamertje dat het meest privé is in huis, te pimpen tot een koninklijk verblijf. Het kriebelt alweer natuurlijk...

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP