STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Dromen van licht...

geschreven door

Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

Dromen van licht...

‘Zoek je iets speciaals?’ Vraagt de behulpzame dame in de winkel. Ze ziet me duidelijk een beetje verloren rondlopen tussen alle nieuwste snufjes op het gebied van raamdecoratie. Ondertussen laat ik verlekkerd allerlei prachtige stalen stoffen door mijn handen glijden. 

‘Iets nieuws voor de ramen, zowel voor overdag als ‘s avonds’... antwoord ik. Meelevend kijkt ze me aan, het is duidelijk dat ze haar kans ziet om een leek wat vakkennis bij te brengen, en het is duidelijk dat ik dat goed kan gebruiken.
Ze steekt van wal. ‘Wat zijn jouw aanvullende wensen en wat is jouw persoonlijke stijl?’ Oef… dat is een lastige. Uhm; ratjetoe Oosters? Opper ik schijnbaar onverstoorbaar, maar ik ben stiekem erg blij dat ik haar hulp heb.) Aha; zegt ze, dus in ieder geval niet strak modern? Nee, dat klopt wel. Veel natuurlijke materialen. Ze veert op. ‘En heb je veel donkere meubels?’ (Ja... )

‘Of ik verder nog objecten heb zoals radiatoren waar ik rekening mee moet houden (nee) - of er veel kou vanuit de ramen komt (ja) - of ik overdag directe lichtinval wil kunnen weren in verband met scherm werk (ja), en of ik het ‘s avonds wil kunnen verduisteren’ (ja!). Oké zegt ze, ik ga je wat dingen laten zien waarvan ik denk dat ze in jouw interieur passen, en die je ook van een paar ‘problemen’ kunnen verlossen. 

Jaloezieën of shutters zijn natuurlijk ook altijd nog een optie, zeker als ik voor mooie houten ga… Maar, zo waarschuwt ze me, tevéél donker, maakt je woning vol en zwaar. Bovendien zal het waarschijnlijk een combinatie moeten worden begrijp ik, want overdag heb je andere eisen dan in de avond. Dat komt goed uit want ik heb mijn oog laten vallen op die delicate inbetween stoffen met een triple plooi of zo… Gezien in de woonbladen; ‘très chique’...  ‘Alleen kun je daarmee niet optimaal het licht regelen op je beeldscherm’ zegt ze terwijl ze naar een hoek loopt waar prachtige diep donkerblauwe inbetweens hangen. Super strak met een diepe, enkele plooi. Déze zijn mooi! Betekenisvol kijkt ze me aan en trekt aan een touwtje. Op dat moment sluiten de inbetweens zich volledig… Huh!? Triomfantelijk lacht ze, ze weet precies wat ze doet… Dit zijn lamellen, verstopt in inbetween stof! Je kiest elke stof die je wil, de lamellen zijn er in twee kleuren waardoor ze volledig wegvallen in zowel donkere als lichte stof. In één woord; wow! En je hebt hiermee ook geen dubbele raambekleding meer nodig legt ze uit, want dit is een ‘alles-in’-één’ oplossing.

Ik sta nog uren te dubben over de kleur, maar het wordt een kaki groene, zacht glanzende stof. Het totaalplaatje van zacht wuivende doorschijnende stof voor de openslaande deuren naar de tuin geeft extra nadruk op mijn natuurlijke, botanische stijl. Nu de bestelling uit staat loop ik al dagen bijpassende accessoires uit te zoeken. Een kek vaasje, kussens met jungle motief...

 • Pin It
Pure & Original Sigma Holland Haag JAB AS-Creation Interfloor Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design Gordijnen Desso dib COREtec BN Wallcoverings Sikkens Luxaflex Decokay Design vloeren Decokay Design Verf A House of Happiness Eijffinger Wijzonol Toppoint

Op zoek naar?

Kwalitatieve raamdecoratie op maat?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP