STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Let’s go - een vleugje - Rococo!

geschreven door

Terug in de tijd en toch modern zijn? Voeg dan een vleugje Rococo toe in je interieur. Dat is de lichtvoetige, elegante en ietwat frivole versie van Barok. Ontstaan aan het Franse hof in de achttiende eeuw, en toepasbaar in elk eigentijds interieur.

Let’s go - een vleugje - Rococo!

Ken je Rococo al? Nee, het is geen nieuwe Netflix serie, maar een late barokstijl, vernoemd naar Lodewijk XV, een Franse koning die van 1715 tot 1774 de scepter zwaaide. Prachtig om elementen hieruit in je interieur toe te passen: lichte kleuren en pastels, zwierige ornamenten en asymmetrische lijnen. 

Soms wil je met een interieur verrassen. Een beetje lef tonen en net even anders zijn! Dat kan goed met een rustige basis als startpunt -zoals een Scandinavische of moderne woonstijl- met daarbij een knipoog naar Rococo. 

Jaren geleden woonde ik een tijdje in Parijs en maakte er voor het eerst kennis met deze luchtige, sierlijke en kleurrijke stijl. Ik bezocht onder meer het hôtel de Soubise in de oude stadswijk Marais en zag daar dat Rococo, in tegenstelling tot Barok, veel grilliger en speelser is. Alle lijnen en vormen buigen en plooien. 

Het gaat om goud, grote kroonluchters en schilderingen van elegante tafereeltjes. Een decoratieve stijl met schelpmotieven, zwaar vergulde spiegels en meubels die weelderig versierd zijn met exotische elementen. Denk aan Chinoiserie-motieven of Japanse lak. Het is de combinatie van het zoete, lieflijke en het bonte, overdadige dat zo bijzonder is. Want zoals je in de Barokstijl nog te maken hebt met zware fluwelen stoffen en diepe kleuren, draait het bij Rococo om wit, zeegroen, hemelsblauw en zachtroze. Lekker fleurig! 

Geweldig toch zo’n mix. Ik ga voor een sierlijk vloerkleed op een vloer met visgraatmotief, veel spiegels aan de wand met krullerige versieringen, behang met toile-de-jouy-print en een zwierig Queen Ann kastje in een moderne kleur. En jij? 

 • Pin It
Decokay Design Verf Eijffinger Decokay Design Gordijnen Pure & Original Toppoint Desso Sigma Luxaflex BN Wallcoverings Decokay Design Raamdecoratie JAB Sikkens dib Decokay Design vloeren COREtec Holland Haag Interfloor Wijzonol A House of Happiness AS-Creation

Een vleugje Rococo bij je thuis?

Wij helpen je verder op weg...

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP