STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Let’s go - een vleugje - Rococo!

geschreven door / woensdag, 8 juli 2020

Terug in de tijd en toch modern zijn? Voeg dan een vleugje Rococo toe in je interieur. Dat is de lichtvoetige, elegante en ietwat frivole versie van Barok. Ontstaan aan het Franse hof in de achttiende eeuw, en toepasbaar in elk eigentijds interieur.

Let’s go - een vleugje - Rococo!

Ken je Rococo al? Nee, het is geen nieuwe Netflix serie, maar een late barokstijl, vernoemd naar Lodewijk XV, een Franse koning die van 1715 tot 1774 de scepter zwaaide. Prachtig om elementen hieruit in je interieur toe te passen: lichte kleuren en pastels, zwierige ornamenten en asymmetrische lijnen. 

Soms wil je met een interieur verrassen. Een beetje lef tonen en net even anders zijn! Dat kan goed met een rustige basis als startpunt -zoals een Scandinavische of moderne woonstijl- met daarbij een knipoog naar Rococo. 

Jaren geleden woonde ik een tijdje in Parijs en maakte er voor het eerst kennis met deze luchtige, sierlijke en kleurrijke stijl. Ik bezocht onder meer het hôtel de Soubise in de oude stadswijk Marais en zag daar dat Rococo, in tegenstelling tot Barok, veel grilliger en speelser is. Alle lijnen en vormen buigen en plooien. 

Het gaat om goud, grote kroonluchters en schilderingen van elegante tafereeltjes. Een decoratieve stijl met schelpmotieven, zwaar vergulde spiegels en meubels die weelderig versierd zijn met exotische elementen. Denk aan Chinoiserie-motieven of Japanse lak. Het is de combinatie van het zoete, lieflijke en het bonte, overdadige dat zo bijzonder is. Want zoals je in de Barokstijl nog te maken hebt met zware fluwelen stoffen en diepe kleuren, draait het bij Rococo om wit, zeegroen, hemelsblauw en zachtroze. Lekker fleurig! 

Geweldig toch zo’n mix. Ik ga voor een sierlijk vloerkleed op een vloer met visgraatmotief, veel spiegels aan de wand met krullerige versieringen, behang met toile-de-jouy-print en een zwierig Queen Ann kastje in een moderne kleur. En jij? 

 • Pin It

Een vleugje Rococo bij je thuis?

Wij helpen je verder op weg...
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP