HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Let’s go - een vleugje - Rococo!

geschreven door / woensdag, 8 juli 2020

Terug in de tijd en toch modern zijn? Voeg dan een vleugje Rococo toe in je interieur. Dat is de lichtvoetige, elegante en ietwat frivole versie van Barok. Ontstaan aan het Franse hof in de achttiende eeuw, en toepasbaar in elk eigentijds interieur.

Let’s go - een vleugje - Rococo!

Ken je Rococo al? Nee, het is geen nieuwe Netflix serie, maar een late barokstijl, vernoemd naar Lodewijk XV, een Franse koning die van 1715 tot 1774 de scepter zwaaide. Prachtig om elementen hieruit in je interieur toe te passen: lichte kleuren en pastels, zwierige ornamenten en asymmetrische lijnen. 

Soms wil je met een interieur verrassen. Een beetje lef tonen en net even anders zijn! Dat kan goed met een rustige basis als startpunt -zoals een Scandinavische of moderne woonstijl- met daarbij een knipoog naar Rococo. 

Jaren geleden woonde ik een tijdje in Parijs en maakte er voor het eerst kennis met deze luchtige, sierlijke en kleurrijke stijl. Ik bezocht onder meer het hôtel de Soubise in de oude stadswijk Marais en zag daar dat Rococo, in tegenstelling tot Barok, veel grilliger en speelser is. Alle lijnen en vormen buigen en plooien. 

Het gaat om goud, grote kroonluchters en schilderingen van elegante tafereeltjes. Een decoratieve stijl met schelpmotieven, zwaar vergulde spiegels en meubels die weelderig versierd zijn met exotische elementen. Denk aan Chinoiserie-motieven of Japanse lak. Het is de combinatie van het zoete, lieflijke en het bonte, overdadige dat zo bijzonder is. Want zoals je in de Barokstijl nog te maken hebt met zware fluwelen stoffen en diepe kleuren, draait het bij Rococo om wit, zeegroen, hemelsblauw en zachtroze. Lekker fleurig! 

Geweldig toch zo’n mix. Ik ga voor een sierlijk vloerkleed op een vloer met visgraatmotief, veel spiegels aan de wand met krullerige versieringen, behang met toile-de-jouy-print en een zwierig Queen Ann kastje in een moderne kleur. En jij? 

 • Pin It

Een vleugje Rococo bij je thuis?

Wij helpen je verder op weg...
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP